REUTERS/Peter Nicholls

Radikaliseringen av klimaaktivister er økende og har pågått lenge. Grupper som Extinction Rebellion demonstrerer ved å stenge ned bykjerner og å bedrive hærverk. 45 klimaaktivister er blitt henvist til det britiske innenriksdepartementets anti-terrorprogram i løpet av tre år. Klimademonstrasjonene, som til tider har stengt ned deler av London, har vært økonomisk dyre å håndtere for britene.

En representant fra Extinction Rebellion kom seg inn på et fly i London.

 

Planen var å spraye hele Finansdepartementet med 1800 liter av blodlignende maling. Det slo feil da de undervurderte trykket i brannslangen.

James Brown is seen clinging to the fuselage of the plane at City Airport today in a video streamed online by the protest group

Han er sikkert fornøyd nå som det ikke går noen fly.

Selvforherligende galskap. Han sitter sannsynligvis trygg i coronakarantene med  jobb i det offentlige. 

Offentlige organer som kommuner, skoler og universiteter har plikt til å melde fra til Prevent-programmet hvis de anser at en person er utsatt for radikalisering. Minst 45 klimaaktivister ble meldt til Prevent over miljø-ekstremisme i perioden april 2016 til mars 2019, viser offentlig informasjon som The Times har bedt om innsyn i.

Politikere fra De Grønne sier at de er alvorlig bekymret over at så mange klimaaktivister er blitt henvist til anti-terrorprogrammet Prevent.

Tidligere leder av British Green Party, Caroline Lucas, sa at politiet hadde gått for langt:

“There is worrying evidence that when it comes to environmental protest, the police overstep their powers. We saw this only last year when the Met tried to ban protests over the whole of London in order to shut down action by Extinction Rebellion.”

“If the police think environmentalists pose a real threat to law and order in this country, then they need to take a hard look at themselves. The biggest risk we face is the climate emergency and bringing that to public attention through peaceful protest is not a terrorism risk, it’s a public service.”

En talsperson for innenriksdepartementet sa at programmet var til for å hindre at folk blir dratt inn i enhver form for terrorisme.

“Prevent is about safeguarding people at risk from being drawn into all forms of terrorism, rather than targeting a particular ideology. Activists engaged in peaceful protest for environmental or other causes are not extremists.”

The Times

Kjøp T-skjorten her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.