Nytt

Det norske helseteamet før avreise fra Gardermoen, onsdag 8. april. Foto SAS

Et norsk helseteam bestående av 16 sykepleiere og leger, samt tre personer fra Sivilforsvaret med ansvar for logistikk og ledelse, reiste onsdag til Italia for å bistå med korona-situasjonen i landet.

– Lombardia er hardt rammet av korona-viruset og situasjonen er svært krevende. Italia har bedt om hjelp til å håndtere situasjonen, og jeg er glad for at vi har kapasitet til å bidra, sier fungerende direktør Per K. Brekke i DSB.

Direktoratet for samfunnsberedskap (DSB) skriver på sine nettsider at teamet har hatt en kort oppkjøringsperiode på to dager, før de nå skal til den utsatte Lombardia-regionen i Nord-Italia.

DSB føler seg sikre på at norske sykehus ikke vil bli skadildende ved denne innsatsen.

– Innbyggerne kan være trygge på at dette bidraget ikke får konsekvenser for kapasiteten ved norske sykehus. De erfarne sykepleierne og legene kommer fra hele landet, og belastningen for hvert enkelt sykehus er derfor liten, sier Brekke.

Også Romania sender et helseteam til Italia, skriver Euobserver.

Kjøp Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!