I Llandudno i Nord-Wales har vi hatt villgeiter fra Kashmir i India siden midten av 1800-tallet. Flokken på rundt 200 geiter stammer fra et geitepar som ble gitt som gave fra Sjahen av Persia til dronning Victoria etter hennes kroning i 1837. Geitene holder til på The Great Orme (fra gammelnorsk – vikingene var her!) som er høyden like utenfor byen, mot Irskesjøen.

Det hender at vi ser geitene i byen når været er dårlig og de trekker ned til de nærmeste gatene og husene. Men vi har aldri sett dem midt i byen før.

 

Goats

Gratis hekkeklipp:

 
I går ettermiddag var vi ute på vår daglige «Boris-tur». Den drøyt 2 kilometer lange strandpromenaden i Llandudno var nesten helt tom for mennesker. Geitene må lure på hva som foregår.

På den daglige turen på søndag traff vi på geitene hvor de normalt hører hjemme: The Great Orme:

Og jammen så vi ikke noen nydelige (påske)lam også:

Så da lurer vi bare på når villhestene fra Conwy Mountain kommer til byen. Vi har rundt 200 av de også. De har holdt til i Snowdonia i århundrer. Henrik den 8. ville slakte dem for 400 år siden da de var for små til holde en ridder i full rustning. Men de unnslapp heldigvis, til glede for oss som liker å se dem i fjellet der de holder sammen i små grupper.

Våre walisiske fjellponnier er bare litt større enn Shetlandsponnier.
Her oppe på Conwy Mountain med utsikt mot The Great Orme treffer vi på de walisiske villhestene:

Wales Coast Path: Conwy to Abergwyngregyn - Wales Coast Path

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.