Mens store deler av verden stenger befolkningen inne, så danses det på afterski i Sverige. I Åre, som i Sälen, har svenske skientusiaster holdt det gående som om ingenting hadde skjedd. Et populært band oppfordret endog folk til å holde hverandre på skuldrene og danse i tog gjennom lokalet.

Nå er det registrert en smittebærer fra afterski-partyet og flere personer med symptomer på corona har meldt seg. Den regionale overlegen Annika Ersson sier at den første smittede personen som meldte seg var på afterski i Åre forrige helg.

– Alla berättar att de varit där i sällskap med mellan två och tolv personer, där så gott som alla har insjuknat med ungefär likadana symptom som överensstämmer med corona, sier hun. – Det är helt osannolikt att det skulle vara något annat, så klart.

Siden fredag har åtte nye tilfeller testet positivt fra samme sted, totalt 45 i kommunen. Flere av de smittede har vært på forskjellige afterski i Åre.

– De nämner alla möjliga ställen. Det här är något man får räkna med på alla ställen med trängsel. Överallt egentligen, men framför allt på skidorterna nu. Det är en ren risk för smitta, sier Annika Ersson.

Lokalbefolkningen er ikke imponert over skituristene:

Men nå er partyet over. Alle afterski i Åre er stengt. Men uteserveringen holder åpent.

– All afterski och nattklubbsverksamhet är nu stängd i Åre, såväl inomhus som utomhus. Vi har kontakt med alla företag och det är ju deras beslut och de informerade om de här besluten vid lunchtid i dag, säger Therese Sjölund, vd för Destination Åre.

Expressen

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.