Vinden har snudd, nå er det nye forhandlinger om koronaloven. Opposisjonen vil ha endringer. Justisminister Monica Mæland står i sentrum. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Fullmaktene regjeringen får til å håndtere koronakrisen, må rammes bedre inn, både i tid og omfang, mener Senterpartiet.

Koronakomiteen på Stortinget, som består av de parlamentariske lederne og stortingspresidenten, møtes på nytt klokka 10 lørdag formiddag for å diskutere kriseloven som regjeringen foreslo på torsdag.

– Loven må rammes bedre inn både i omfang og tid. Den må være helt presis, understreker både Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum og parlamentarisk leder Marit Arnstad til NTB.

Samtidig er de opptatt av at loven må vedtas med bredest mulig flertall, så nært enstemmighet som mulig.

– Det er viktig for at den skal ha legitimitet, understreker Arnstad.

Loven skal etter planen til førstegangs behandling i Stortinget lørdag. Men Fremskrittspartiets leder Siv Jensen sa fredag at de ikke kan støtte regjeringens lovforslag slik det er, og at de trenger mer tid til å jobbe med det.

Også Ap og SV er kritiske og krever bedre innramming av fullmaktene. Blant temaene som diskuteres, er hvor lenge en slik lov skal gjelde. Den vil gi regjeringen myndighet til å lage lover og sette lover til side uten å gå via Stortinget for å håndtere koronakrisen.

Juridiske eksperter har på svært kort tid levert noen innspill til lovforslaget, som ikke har vært ute på noen høringsrunde. De er gjennomgående kritiske til at loven gir regjeringen for vide fullmakter.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.