Illustrasjonsfoto: Tore Meek / Scanpix

Politiet er bekymret for at presset på familiene øker i tiden med koronakarantene, og at dette kan føre til en økning i familievoldssaker og overgrep.

Det er Politiet Innlandet som skriver dette i en pressemelding, torsdag.

Det er viktig at vi nå tar godt vare på hverandre og at vi voksne tenker på eget alkoholbruk og konfliktnivå. Videre er det viktig at foreldre følger med på barnas nettbruk opp mot potensielle overgripere, sier leder av avsnitt for seksuelle overgrep og vold i Innlandet politidistrikt, Heidi Myhre Teigen.

Publikumsmottakene er stengt, men politiet oppfordrer publikum til å ringe sitt lokale politi på telefon 02800 dersom de er utsatt for vold eller overgrep, eller kjenner til eller er vitne til at noen blir utsatt for vold eller overgrep.

Politiet oppfordrer fagpersoner som lærere, barnehageansatte osv til å følge ekstra godt med i tiden fremover. Fagpersoner som er bekymret for barn, kan ta kontakt med Statens Barnehus eller Støttesenteret for kriminalitetsutsatte på telefon 404 46 513, alle hverdager mellom 08.00-15.30.

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.