Sjusjøen ved Lillehammer lørdag kveld 14. mars. Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix

Røde Kors har gjennom helgen blitt kontaktet av syke hyttefolk som ønsker hjelp direkte fra Røde Kors med å komme seg hjem.

Det skriver Røde Kors i en pressemelding søndag morgen.

Røde Kors nevner utfartsområdene i Viken og Innlandet, hvor henvendelsene har strømmet inn.

– Nå er det mer viktig enn noensinne at folk som kjenner seg syke, går gjennom lokale helsetilbud, slik at de viktigste oppdragene prioriteres, sier landsrådsleder Kjersti Løvik i Røde Kors Hjelpekorps.

Hun forventer flere henvendelser når mange skal reise hjem fra fjellet søndag.

– Vi er i beredskap over hele landet til både leteaksjoner og henteoppdrag, men det må være på oppdrag av de lokale AMK-sentralene som kjenner behovene best, sier Løvik.

Før helgen advarte Røde Kors mot å reise på hytta, både for å unngå å binde beredskap til oppdrag i fjellet og for å redusere smitterisiko.

Statsminister Erna Solberg (H) oppfordret lørdag nok en gang folk til å dra hjem fra hyttene sine, og hun advarte samtidig at om nødvendig vil Sivilforsvaret bli kalt inn for å oppsøke folk på hyttene og råde dem til å reise hjem.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.