– Nå er det på tide å kalle en spade for en spade. Når innvandrerungdom fra Oslo drar til fredelige Innlandet, bryter seg inn, mishandler og raner folk, er det et signal på en altfor liberal innvandringspolitikk og en feilslått integreringspolitikk, sier stortingsrepresentant for Hedmark, Tor Andre Johnsen (FrP).

Johnsen sier til Document at han er lei av at riksmediene og politisk korrekte politikere gang på gang lykkes med å skjule fakta for vanlige folk. Bakgrunnen er denne saken:

Tre yngre menn fra Oslo framstilles for varetektsfengsling etter en voldshendelse i en privatbolig ved Framnes i Brumunddal lørdag kveld. Det opplyser Innlandet politidistrikt i en pressemelding.

Mennene er siktet for forsøk og medvirkning til grovt ran og framstilles for varetektsfengsling i Hedmarken tingrett mandag ettermiddag.

En voksen mann og en jevnaldrende kvinne som bodde i boligen ble utsatt for vold. De tre mennene skal ha tatt seg inn i huset ved å knuse en rute.

Mannen i huset ble lagt inn på sykehus i etterkant av hendelsen. Mandag opplyser politiet at han er utskrevet.

Politiet ble varslet om hendelsen i 21-tiden lørdag kveld og var på stedet kort tid etter. Det ble satt i gang søk etter gjerningspersonene, som hadde stukket fra åstedet. De ble senere pågrepet på forskjellige steder i området. (Document/NTB)

NTB nevnte ikke med et ord at det dreide seg om to 19-åringer og en 18-åring, derav minst to med familienavn som indikerer at de har opphav fra Midtøstens klanssamfunn. Saken er også omtalt i flere riksmedier, inklusive TV 2, uten at dette har blitt nevnt.

Tor-André Johnsen kommer selv fra Ringsaker og er glad lokalpressen, det vil si avisen Ringsaker Blad, Hamar Arbeiderblad og Hamar Dagblad, ikke har lagt lokk på informasjonen i denne konkrete saken.

Vi trenger mest mulig fakta i alle slike saker. Derfor er jeg veldig glad for at de lokale mediene har fulgt opp i denne saken.

Brev- og besøksforbud

Mye er fortsatt uklart i denne saken. Mandag ila Hamar tingrett de tre fire ukers varetektsfengsel med brev- og besøksforbud. Ifølge Hamar Dagblad utelukker ikke politiet at det er flere involverte.

Politiet tror nå ikke at det er tilfeldig at tre unge menn fra Oslo knuste en rute og tok seg inn i boligen på Framnes i Brumunddal lørdag kveld. Nøyaktig hva som var motivet, er ikke kjent, men at det var noe ranerne var ute etter å få tak i på Framnes, virker tydelig.

Politiet gikk senest tirsdag ettermiddag ut med at de ikke utelukker at flere personer kan ha vært involvert. At gjerningspersoner fortsatt kan være på frifot, er også noe av grunnen til at politiet og tingretten mener det er nødvendig med så strenge varetektsbetingelser for de tre mennene. De frykter at de siktede kan påvirke vitner eller andre som kan ha vært involvert om de får mulighet.

Det skal også være snakk om at et angivelig våpen har blitt brukt i ransforsøket. Mandag hadde ikke politiet kontroll på våpenet, og det er grunn til å anta at det er noe av det de brukte hund for å søke etter tirsdag. Det er ikke blitt sagt hva slags våpen det er snakk om, men Ringsaker Blad har opplysninger som gir grunn til å tro at det angivelig skal være et skytevåpen. (Hamar Dagblad – bak betalingsmur)

Hamar Arbeiderblad (bak betalingsmur) melder onsdag at politiet har funnet ransutstyr i form av klær, hansker, finlandshette og en walkie-talkie, gjemt under en hekk, like ved ransstedet i Brumunddal.

 

Kjøp Halvor Foslis nye bok her!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂