Mange vil gjerne til Sverige. Nå får de høre at de er «hjertelig velkomne, det er plass nok». Foto:  REUTERS/Alexandros Avramidis

Noen svenske politikere kan ikke få nok. Nå rykker en representant for partiet Feministisk Initiativ ut på Twitter med en henvendelse til millioner av mennesker i Midtøsten: Dere er velkommen til Sverige, er hennes budskap. Det plass til alle!

Nylig var partileder Jimmie Åkesson fra det innvandringskritiske partiet Sverigedemokraterna ved grensen mellom Tyrkia og Hellas for å fortelle migrantene at de ikke bør reise til Sverige. De vil ikke være velkomne der, og derfor ikke få det så bra.

«Sverige er fullt», er hans budskap, omtalt i en artikkel hos Document . Det utsagnet baserer seg på de åpenbare og stadig mer tyngende problemer Sverige nå har etter å ha tatt imot svært mange immigranter gjennom mange år. Både sosialt, økonomisk og kulturelt er landet i knestående som følge av den mildt sagt lite reflekterte innvandringspolitikken som har vært ført i vårt naboland.

Men Åkessons reise og hans beskjed møter som forventet motstand i det politisk korrekte Sverige. Der har man som kjent få eller ingen betenkeligheter med innvandringen. Den er «berikende og verdifull», noe ikke minst de store mediene har formidlet i en årrekke.

Initiativet fra Jimmie Åkesson har i særlig grad provosert enkelte partier på venstresiden i svensk politikk.

Men ingen har til nå gått så (ekstremt) langt i sin protest mot Åkesson som Farida al-Abani, leder i partiet Feministisk Initiativ. Hun har virkelig «tatt i», og til fulle demonstrert hva slags tankegang hun og hennes parti står for.

Det er det svenske nyhetsmediet Samnytt som forteller om saken.

«Det vänsterradikala och feministiska partiet Feministiskt initiativ har återigen rört upp känslor. I en video som sprids på sociala medier vänder sig partiledaren Farida al-Abani, född i Libyen, till ”miljontals” migranter – och bjuder på arabiska in dem till Sverige.

Farida al-Abani går dermed til en temmelig drastisk «motaksjon» mot Åkessons advarsel til migrantene.

Hun sender ut en melding på Twitter der hun henvender seg til arabisktalende migranter på vei mot Europa, og til millioner av mennesker i hele den turbulente regionen. Her er hennes melding klokkeklar:

”Ett rasistiskt parti sprider lögner, lyssna inte på dem, välkomna hit, det är inte fullt”, sier hun om situasjonen i Sverige, og sier samtidig hva hun mener om Åkesson og hans parti.

 

Hjertelig velkommen til Sverige, altså. Her er det plass til flere.

Utspillet fra partileder Farida al-Abani har fått mange reaksjoner i det stadig mer «innvandringsmette» Sverige. Nå synes selv sindige svensker at dette har gått over alle støvleskaft:

Her er et par Twitter-svar som Samnytt gjengir:

«Hej, du representerar INTE mig, så du har ingen rätt att säga att dom är välkomna.»

«Förutsätter att de du välkomnar hit, tar du ekonomiskt ansvar för? Ordnar bostad, sjukvård, skolor osv? Har du migrationsverkets tillstånd?»

Fra Norge har ikke representanter fra den ene eller andre siden foreløpig henvendt seg direkte til migrantene for å advare eller invitere noen hit til landet.

Det er dog nærliggende å tenke seg at enkelte norske «humanister» kan la seg inspirere av Farida al-Abani og hennes påfunn. Det er riktignok ikke sikkert at man vil lykkes med å få hentet så mange av disse (i all hovedsak) unge, arabiske mennene hit til Norge.

Men de kan garantert få satt litt nytt og kjærkomment rampelys på sin egen prektige godhetsfasade, det later uansett ofte til å være det aller viktigste.

Kjøp Halvor Foslis nye bok her!