Ring 3, rampe av mot Domus Atletica i 2017. Med enda høyere bompriser vil det bli enda færre biler på Ringveien, hvis SV og MDG får det som de vil. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix

SV vil at det skal bli enda dyrere å kjøre bil i og gjennom Oslo, og får full støtte av sine venner i MDG, som vil ha forbud mot reklame for fossil energi, bensinbiler og flyreiser, og får støtte av SV. Klimahysterikerne innskrenker folks frihet, på sitt eget alter.

– I dag er det billigere å ta bilen enn å reise kollektivt. Det er høl i hue. Det må være dyrere å velge å forurense enn å velge miljøvennlige løsninger. Vi har allerede sagt at vi skal kutte prisen på enkeltbillett med 20 prosent. Det skal vi gjøre, men det er ikke nok. Bompengene må opp, sier leder i Oslo SV, Sunniva Holmås Eidsvoll, til Dagsavisen.

MDG er helt enige og går inn for forbudslinjen.

SIER NEI: Oslo MDG går inn for forbud mot reklame for fossil energi, bensinbiler og flyreiser – og får støtte fra SV. Totalitært, mener FrP. (Klassekampenbetalingsmur)

Kjøp T-skjorten her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂