Reagensrør med prøveutslag på coronaviruset. Illustrasjonsfoto: Dado Ruvic/Reuters/NTB Scanpix

Storbritannia erklærer Wuhan-viruset som en «overhengende og alvorlig trussel». Minst fire personer er til nå bekreftet smittet av viruset i Storbritannia.

Britiske helsemyndigheter iverksetter nye tiltak for å hindre flere tilfeller av det nye coronaviruset i Storbritannia, skriver BBC.

Blant disse tiltakene er å holde personer i «isolasjon for deres egen sikkerhet», sier britiske helsemyndigheter i en uttalelse.

– Disse tiltakene vil gjøre det enklere for helsearbeidere å bidra til å beskytte folk rundt om i landet, heter det i uttalelsen.

Søndag ble rundt 200 britiske og utenlandske personer fraktet til et konferansesenter i byen Milton Keynes like nord for London. Konferansesenteret er, sammen med et sykehus utenfor Liverpool, utpekt som karantenestasjoner i forbindelse med britenes nye tiltak for å hindre spredning av viruset.

Til nå har det globalt blitt registrert over 40.000 tilfeller av viruset, de aller fleste i Kina. Så langt har det nye coronaviruset krevd over 900 liv i Kina.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.