Tavle

Hannah S. Strømmen vil 10. januar forelese om høyresidens bruk av Bibelen med eksempler fra ABB. Strømmen er ved Chichester University.

Dette forsøk på å vise at en konservativ bibellesning kan kobles til høyreekstrem terror er lavpannet og ondskapsfull. Målet er ikke opplysning. Det er å innkretse konservative kristne som potensielt farlige.

After the terror attacks in Norway on the 22nd of July 2011, it became clear that the perpetrator saw himself as part of a larger European network propagating a far-right worldview in which multiculturalism and pluralism are anathema.

Islam in particular is presented as a problem for Europe. As can be seen in the perpetrator’s manifesto, as well as in the sources he drew on, the Bible plays a part in this worldview.

In this lecture Hannah Strømmen argue that there are key patterns that can be discerned regarding far-right uses of the Bible as foundational to Europe and oppositional to Islam. Strømmen argues that it is crucial to problematise these patterns in order to challenge the spread of far-right rhetoric that demonises Islam in the name of Christianity. Biblical scholarship has an important role in this regard as far-right views of the Bible are by no means always extreme or exceptional. Biblical studies ‘after the 22 July’, then, needs to be both public and political.

More information can be found on our webpage: https://www.tf.uio.no/english/about/news-and-events/events/2020/the-bible-as-a-text-of-terror.html

Place: Faculty Library, Domus Theologica, Blindernveien 9

Det sier mye om utviklingen innen akademia i Norge at en slik forelesning kan holdes på teologisk fakultet.

Spilte Bibelen overhodet noen rolle i Breiviks verdensanskuelse?liku Han var ikke døpt og kunne ingenting om kristendommen. Dette fremstår som del av samme type mystifisering som Breivik holdt på med. «Tenkere» som Strømmen har behov for å finne en slik kobling og det står et publikum klart til å omfavne den. At kristendom «egentlig» er noe farlig på høyresiden har venstresiden hevdet lenge. Bare det at det finnes høyreekstreme er for dem bevis godt nok.

Det er nedslående å se akademiske institusjoner senke seg ned på et slikt nivå.

Når man ser hva slags påstander venstresiden kommer med, kan man lure på om ikke manifestene som høyreekstreme forfatter, burde være offentlig tilgjengelige så folk selv kunne se hva de står for. I motsetning til hva eliten tror, så er tekstene ikke overbevisende. På den måten kunne man ha en rasjonell diskusjon med en akademiker som Strømmen. Det er mange av dem. Dette er en vekstindustri fordi pengene sitter så løst.

 

 

 

 
Kjøp boken til Kjell Skartveit her!