TRIPOLI, Dec. 28, 2019 Forces of the UN-backed Libyan government are seen in southern Tripoli, Libya, on Dec. 28, 2019. Forces of the UN-backed Libyan government on Saturday announced an advance against the rival east-based army in southern Tripoli. (Photo by Hamza TurkiaXinhua.

Presidenten i Libyas nasjonalforsamling godtar ikke at Tyrkia sender militære styrker for å støtte den internasjonalt anerkjente regjeringen i Tripoli.

Presidenten, Aguila Saleh, sa etter et møte med sin kypriotiske motpart at tyrkisk militær innblanding bare vil øke spenningen og destabilisere hele regionen.

Libyas nasjonalforsamling befinner seg i det østlige Libya, der opprørsstyrkene til Khalifa Hifter har full kontroll. Khalifa har de siste månedene forsøkt å erobre hovedstaden, men offensiven har stanset opp.

Saleh sier at statsminister Fayez Sarraj ikke har fullmakt til å inngå avtaler med andre land på egen hånd, siden enhver avtale må godkjennes av presidentrådets ni medlemmer og av nasjonalforsamlingen, som ikke anerkjenner regjeringen.

Han sier at Tyrkias president utnyttet Libyas splittelse da han innfridde Sarrajs invitasjon til å sende militære styrker. Erdogan sa fredag at beslutningen blir godkjent av den tyrkiske nasjonalforsamlingen neste uke.

Regjeringen i Tripoli er anerkjent av FN og støttes blant annet av Tyrkia og Qatar, mens Khalifas styrker får støtte blant annet fra Egypt, Saudi-Arabia, Russland og Frankrike.

Selv om Italia støtter regjeringen, har Italias statsminister Giuseppe Conte forsøkt å overtale Erdogan til å droppe planene om militær støtte. I en telefonsamtale i forrige uke sa han til Erdogan at en krig ved stedfortredere i Libya ville destabilisere hele landet ytterligere.