Moria-leiren på Lesbos sett fra luften den 1. desember 2019. Det oppholder seg for tiden ca. 18.000 migranter her. Foto: Aris Messinis / AFP / Scanpix.

Regjeringen i Hellas forventer at opp mot 100.000 migranter vil finne veien fra Tyrkia til de greske øyene i løpet av 2020, sa den greske regjeringens migrasjonskommissær Manos Logothetis til tyske medier onsdag.

Kommissærens uttalelse ble gitt til Funke-Mediengruppe, et konsortium som omfatter en rekke tyske aviser.

Ifølge Logothetis er Hellas allerede i en alvorlig krise, som er alvorligere for landet enn krisen i 2015, skriver Deutsche Welle.

Estimatet på 100.000 på ett år følger nokså naturlig av statistikken og tendensene:

In the past six months, 45,000 refugees arrived in Greece, leading the government commissioner to say the situation was «clearly more critical» for Greece than the 2015 migrant crisis, at the high point of people fleeing the civil war in Syria.

Ifølge den greske regjeringen befinner det seg i øyeblikket mer enn 41.000 personer i migrantleirene på øyer som Lesbos og Samos.

Migranter har fra tid til annen blitt tatt med til det greske fastlandet for å lette på situasjonen på øyene. Samtidig forblir menneskesmugling en blomstrende virksomhet i Hellas, til tross for at smuglernettverk rett som det er blir avslørt.

 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her. Nå satt ned fra 395 til 250 kroner!