Demonstranter befinner seg utenfor det amerikanske konsulatet i Hongkong den 1. desember 2019. Foto: Vincent Thian / AP / Scanpix.

I Hongkong har politiet søndag brukt tåregass mot demonstranter i Tsim Sha Tsui, etter at flere tusen tok til gatene for å vise takknemlighet for USAs støtte til demokratibevegelsen i den delvis selvstyrte kinesiske regionen.

En rekke demonstranterer også blitt arrestert, melder Channel News Asia.

The protest in the bustling shopping district came after hundreds of people had marched to the US consulate.

Waving posters that read «Never forget why you started» and black flags with the logo «Revolution now», protesters marched past the city’s Kowloon waterfront, home to luxury hotels and shopping malls.

Det har vært mange amerikanske flagg å se under demokratibevegelsens demonstrasjoner den senere tiden. Denne søndagen kunne man også se bannere med påskriften «President Trump, please liberate Hong Kong».

Earlier in the day, hundreds of protesters waved American flags, with some donning Donald Trump logo hats and t-shirts, as they unfurled a banner depicting the US president standing astride a tank with a US flag behind him.

«Thank you President Trump for your big gift to Hong Kong and God bless America,» shouted a speaker holding a microphone as he addressed a crowd at the start of the march.

Etter et enstemmig vedtak i den amerikanske Kongressen undertegnet Trump onsdag ny lovgivning til støtte for demonstrantene i Hongkong, noe som har avfødt sinne og krav om å avstå fra innblanding fra regimet i Kina, som overtok den tidligere britiske kolonien i 1997.

Overtagelsen skjedde under løfter om at regionen skulle beholde visse friheter, og uroen det siste halve året skyldes at folk i Hongkong mener at Beijing ikke har overholdt disse løftene.

 

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!