Sakset/Fra hofta

Svenskene selv begynner nå for alvor å innse hva de har stelt til i sin egen nasjon. I en avis trekkes det en parallell til et av verdens desidert verste og mest utrygge land: Afghanistan. Hvor ille kan det egentlig bli fremover?

Det smeller bomber og fyres av skudd så å si daglig. Det rapporteres om mishandling, overfall, ran, voldtekter og andre forbrytelser. Utryggheten i befolkningen vokser med rekordfart. Sverige er et land med massive problemer, det snakkes til og med om en “failed state” .

Virkelighetsfornektelsen

I Sverige har man i mange miljøer lenge fortrengt problemene og til dels fornektet virkeligheten. Det eneste partiet som har satt ord på det hele, nemlig Sverigedemokraterna, har blitt skjelt ut for «rasisme» osv. Dette har det ikke «vært lov» å snakke høyt om.

Men etter hvert tar også de store MSM-mediene bladet fra munnen. Virkeligheten er blitt for åpenbar og for grotesk til at den kan legges lokk på. Nå rapporteres det sjokkartet om kaoset, dag for dag, også i landets største aviser .

Ikke Audun Lysbakkens beste øyeblikk? 

Også her i Norge har Sverige og såkalte svenske tilstander vært et tema. Realitetene i dagens Sverige er langt, langt unna hva en del politikere her hjemme har prestert å beskrive det som. Enkelte har vært mindre heldige med sine uttalelser enn andre:

 

 

Noen i svensk presse har fått nok

I avisen Världen i dag går man nå enda et steg lenger enn bare å fortelle om forfallet. Man er også tydelig i sine karakteristikker av det som skjer.

I en artikkel denne uken går man lenger enn noen gang tidligere, og trekker sammenligninger med et av verdens absolutt verste land, Afghanistan.

«Henrik Häggström, analytiker på Försvars­högskolan, menar att man ”får nog gå så långt som till Afghanistan för att hitta en liknande situation som den i Sverige och då är det naturligtvis per capita räknat”. Han talar om att det är en ”exceptionellt svår situation” där Sverige sticker ut, ”inte bara i Europa utan internationellt”, skriver Världen i dag i sin nokså oppsiktsvekkende artikkel.

Man peker på at Afghanistan er et land folk flykter fra fordi det er så farlig å oppholde seg der. Og som svenske myndigheter vurderer om det er tilrådelig å sende mennesker tilbake til.

«Sverige liknas alltså, på detta område, vid Afghanistan – ett land som vi debatterar om det är säkert nog att utvisa människor till!»

Hva gikk så fryktelig galt i Sverige? 

I artikkelen spørres det hvordan det overhodet har kunnet bli slik i landet. Hva var det som gikk så grunnleggende og himmelropende galt et sted?

«Frågan till ansvariga politiker är: Vad har ni gjort med vårt land?

Det är förstås inte regeringspolitiker som placerar sprängmedel i städerna, som rånar och trakasserar. Men politikerna bär ansvar för att den här utvecklingen tillåtits. Det är politiska beslut och politisk impotens som öppnat för sönderfallet av Sverige.

Politiskt ledarskap är mer än värderingar och visioner. Det handlar om förmågan att se konsekvenser och kunna fatta tuffa och hållbara beslut, något som knappast präglat det senaste decenniets politik.»

Det tas med andre ord et sviende oppgjør med de politikerne som har styrt landet de seneste tiårene. Deres lederskap har ifølge avisen vært under enhver kritikk, om man kan snakke om «lederskap» i det hele tatt.

«Många olika beslut har samverkat negativt. Migrations­överens­kommelsen 2011, kaoset 2015 och en alltför oreglerad arbetskraftsinvandring har tillsammans skapat skuggsamhällen, utanförskaps­områden och öppnat möjligheter för kriminella att utnyttja våra system, för att ta några exempel.

Men problemet är inte bara naiva och ogenomtänkta beslut; ett annat problem är bristen på beslut», skriver man.

Det hadde vel vært noe?

Avslutningsvis leveres et lite hjertesukk som trolig kan passe også for Norge:

«Den franske författaren Anatole France, som fick Nobels litteraturpris i 1921, har sagt: ”Det är bra för hjärtat att vara naiv och för tänkandet att inte vara det.” Det Sverige behöver det kommande decenniet är en generation tänkande politiker.»

Tenkende politikere som ser konsekvensene deres handlinger har for landet et stykke frem i tid, det hadde vel vært noe? Riktignok ville det oppleves som temmelig uvant, men antagelig svært så kjærkomment både for svensker og nordmenn.

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Les også

-
-
-
-
-