Oslos byrådsleder Raymond Johansen og byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Berg. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Symbolpolitikk og fanatisme, sier Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum om at Byrådet i Oslo vil halvere kjøttforbruket på kommunale institusjoner.

Arbeiderpartiet, SV og MDG  ble tirsdag enige om en byrådserklæring hvor byrådet vil halvere kjøttforbruket i kommunens kantiner og institusjoner innen utgangen av 2023.

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum tror nesten ikke det han hører.

– Å ta fra bestemor kjøttkakene er hysteri. La bestemor spise kjøttkakene sine. Det er et større samfunnsproblem at mange i den eldste delen av befolkningen ikke får i seg nok næring, sier Vedum til TV 2.

Sp-lederen kaller det «fanatisme».

– Folk har spist kjøttkaker hele livet. Om folk spiser kjøttkaker eller koteletter de siste årene av sitt liv, så er det ikke det som skaper klimaproblemer. Matglede er viktig.

Han mener symbolpolitikken blir viktigere enn realitetene.

Et utvalg i MDG ønsket å redusere kjøttforbruket i kommunens kantiner og institusjoner med 80 prosent innen 2023, skrev VG i desember.

– Noen baconbiter i blomkålsuppa skaper ikke klimaproblemer, sier Slagsvold Vedum.

Det er nødvendig å halvere kjøttforbruket, sier Lan Marie Berg.

– Vi er tydelige på at vi må halvere kjøttforbruket i kommunenes institusjoner. Det er fordi vi spiser mer kjøtt enn vi gjorde for noen år tilbake. Det er dårlig for helsen og miljøet.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂