Onsdag i forrige uke ble en ansatt ved verftet Vard Søviknes i Haram kommune funnet død. Den ansatte døde av tuberkulose, skriver Sunnmørsposten.

Kommunikasjonsansvarlig Hege Akselvoll i Vard opplyser til avisa at den ansatte, som var nyankommet ved bedriften i Møre og Romsdal, ble rutinemessig obdusert.

Fredag fikk selskapet beskjed om at tuberkulose var årsaken til dødsfallet.

– Personen var helt nyankommet til vår lokasjon og det var svært begrenset eksponeringstid, eksponeringsflate og antall personer arbeideren var i kontakt med. Dermed anser smittevernsleger vi er i kontakt med, smitterisikoen som liten, sier hun.

Selskapet har informert de ansatte om tuberkulosedødsfallet og har tett kontakt med kommuneoverlege og smittevernansvarlig i kommunen.

Tuberkulose forårsakes av bakterier og kan forekomme i flere av kroppens organer. Det er kun tuberkulose i lungene som er smittsomt. Den smitter gjennom hoste. Siden 2016 har det blitt registrert under 300 tilfeller årlig i Norge.

«Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂