Sakset/Fra hofta

Ved Roehampton University i Storbritannia ble det avholdt en konferanse hvor man skulle spesielt ta hensyn til transkjønnede og kjønnsnøytrale personer. Konferansen hadde tittelen: Thinking Beyond: Transversal Transfeminisms.

Delegatene fikk beskjed om at de måtte bære identitetskort som markerte hvorvidt de orket å kommunisere med andre delegater. Grønn betydde «ok», gul: «bare hvis jeg snakker med deg først» og rød: «ikke snakk til meg – jeg orker ikke å snakke med noen».

Systemet ble iverksatt for å sikre at konferansen var en «safe space» for personer som er usikre eller ukomfortable med seg selv eller sitt eget kjønn.

Delegatene fikk anledning til å skifte farge på identitetskortet i løpet av dagen avhengig av hvor følelsesmessig sterke de følte seg.

Professorer fra andre universiteter (og den virkelige verden) var målløse over snøfnugg-prosjektet. Hvorfor delta i en konferanse hvis du ikke kan kommunisere?

Michael Biggs, associate professor of sociology at Oxford University, hang på seg alle tre markørene med den grønne øverst for å demonstrere. Han sa at han aldri hadde sett noe lignende på noen konferanser. Dette er noe man kanskje ville bruke i terapi med autistiske personer som ikke makter verbal kontakt, sa han. Mens her, på en akademisk konferanse, hvor ytringsfriheten er fundamental, så er det virkelig upassende. Det antyder at normal intellektuell samtale på en eller annen måte er truende for folks sikkerhet. Dette er å gjøre delegatene en bjørnetjeneste. Å bli utfordret gjør deg smartere, sa professoren.

En annen professor påpekte at det var en sikkerhetsvakt tilstede ved konferansen og at alle sikkerhetstiltakene til tross på den lille konferansen  så var det flere som ikke hadde maktet å delta.

Tiltakene ble iverksatt etter en rekke konfrontasjoner mellom LGBT-studenter og akademikere. Tidligere i år ble feministen Julie Bindel angrepet av en transkjønnet etter et arrangement ved Edinburgh University. De tre kjente feministene Germaine Greer, Camille Paglia og Julie Bindel er lite populære blant LGBT-folket for å hevde at man ikke kan velge seg bort fra biologien.

Andre feminister, som stiller spørsmål ved om folk kan identifisere seg selv om mann eller kvinne, har også blitt truet med «no-platforming» hvor de ikke har fått tillatelse til å tale på universitetsområdet.

Woke-kulturen siger inn i alle aspekter av livet (Woke er enklere å si enn LGBTQIA hvor ingen husker de tre siste bokstavene)

The Times

Kjøp Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!