Nytt

Fagforbundets leder Mette Nord på Fagforbundets og NTLs konferanse om svart økonomi og arbeids­markeds­kriminalitet i Oslo den 30. januar 2019. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix.

Fagforbundet utelukker ikke regjerings­samarbeid mellom Ap og MDG i 2021. Saken skaper splid i LO.

Leder Mette Nord i Fagforbundet skriver til Dagbladet at det viktigste er å få på plass politikken.

– Dette må vi ta i en større sammenheng og verken utelukke eller gå inn for det nå. Det som er viktig, er å få tilslutning til en politikk som skal gjennomføres, sier Nord, som også sitter i Aps sentralstyre.

Fagforbundet og Handel og Kontor har vært sterke pådrivere for vern av Lofoten, Vesterålen og Senja. Forbunds­leder Trine Lise Sundnes i Handel og Kontor er uenig med forbunds­leder­kolleger i industrien. Frode Alfheim i Industri Energi og Jørn Eggum i Felles­forbundet ønsker ikke samarbeid med MDG.

– I motsetning til dem vil jeg ikke kategorisk avfeie et slik samarbeid. Det er uklokt. Å redde klimaet bør bekymre mer enn hvem som samarbeider med hvem. Det haster med å få gode tiltak på plass og med å nå målene i Paris­avtalen, sier hun.

(©NTB)

 

Kjøp Roger Scrutons bok “Konservatismen” fra Document Forlag her!