Nytt

Israelske granatnedslag på libanesisk side. Foto:  Jalaa Marey/Reuters/Scanpix

Hizbollah skyter panservernrakett inn i Israel og Iran hyller dem og sa angrepet introduserer nye spilleregler. Det lyder truende.

A senior Iranian security official praised Hezbollah’s firing of anti-tank missiles from Lebanon at Israeli territory on Sunday, as the deputy leader of the Iran-backed terror group said the attack changed the rules of the game.

Ali Shamkhani, secretary of Iran’s Supreme National Security Council, said the attack demonstrated the willingness of Tehran and its proxies to confront Israel, the United States and allied regional countries, according to the Mehr news agency.

Hizbollah hadde varslet at de ville hevne at Israel hadde angrepet mål både i Irak, Syria og Beirut. Ingen kom til skade i søndagens angrep. Israel svarte med å sende et hundre granater inn mot Hizbollah-mål.

Tanskip

Samtidig meldes det at tankeren som ble frigitt av Gibraltar nå likevel har ankret opp utenfor Syria. Britiske soldater oppbrakte skipet fordi det var på vei til Syria, noe som er brudd på FN-embargoen.

Oljelasten er verdt langt bortimot en milliard kroner. Hvis Iran trosser internasjonal lov og rett vil det være nok en spiker i kista for Iran.

Krig?

Hizbollah tør ikke starte en krig uten Irans velsignelse. Det spørs om Iran tør. Israel har vist evne til å slå til mot mål lagt unna. Teheran ligger innen rekkevidde for israelske fly.