Nytt

Donald Trump har møtt Boris Johnson på G7 møtet i Biarritz i Frankrike. Det er det første møtet mellom de to statslederne etter at Boris ble valgt som britisk statsminister. De to ser ut til umiddelbart å ha funnet tonen. Trump mener at Boris er rette mann for jobben til å fullføre brexitjobben og vil ha en «veldig stor handelsavtale» med Storbritannia.

Her illustrert i The Sunday Times:

Boris Johnson kunne fortelle at Donald Trump er populær blant et stort antall mennesker i Storbritannia på grunn av hans “ganske så bemerkelsesverdige måte å kommunisere direkte med velgerne» på Twitter.

Trump skrøt av Boris: «Vet dere hvem dette er?» spurte Trump journalistene da de to gikk ned trappen på hotellet som Trump bor på under G7-møtet. «Han kommer til å bli en fantastisk statsminister».

En like begeistret Boris Johnson svarte:

– Jeg gratulerer presidenten med alt den amerikanske økonomien oppnår, det er fantasisk å se.

Under frokosten fortsatte Trump om Boris:
«Han trenger ikke noen råd. Han er rette mann for jobben. Jeg har sagt det lenge. Det gledet ikke din forgjenger, sa Trump til Boris Johnson.
«You’re on message there,» samtykket den britiske statsministeren.
CNN kommenterte at Trump endelig har funnet en leder av stor USA-alliert nasjon som er politisk på linje med Trump. I det minste i stil, om ikke innhold, legger CNN til.

The Sunday Times

Kjøp Roger Scrutons bok “Konservatismen” fra Document Forlag her!