Sakset/Fra hofta

Faksimilie, Bergens Tidende.

«Vi må stå sammen mot hatprat», skriver unge, fremadstormende Anne Sofie L. Bergvall i Bergens Tidende. Hun titulerer seg som «Valgkampaktivist for SV», og målbærer en del av tidsånden som vil ytringsfriheten til livs.

Det er i etterkant av søsterdrapet på Eiksmarka og terrorangrepet på Vøyenenga i Bærum at hun finner grunn til å refse, irettesette og etablere noen klare grenser for hva kongerikets befolkning kan få si og eventuelt driste seg til å sette på trykk:

Resett, Document.no og Human Rights Service har vokst eller oppstått etter terrorangrepet i 2011 – da vi sa vi skulle overvinne hatet med kjærlighet. Kommentarfeltene flommer over av rasisme, og nynazister og fascister marsjerer i våre gater. Populistiske politikere spiller på folks fremmedfrykt for å få oppslutning.

Dette kan vi ikke gå med på lengre.

Vi må kreve at politiet setter inn ressurser på å etterforske og tiltale folk som driver med ulovlig hatprat. Våre edruelige politikere må sette ned foten mot populistiske kollegaer, som spiller på rasisme og islamofobi. Mediene må ta sitt samfunnsansvar og sørge for å nyansere debatten og mediedekningen. Det betyr ikke at alle skal «slippe til».

Så da vet du hva du er, kjære xenofobiske leser og kommentator. «Deplorable» er bare fornavnet. Rasist, fascist og nazist er langt mer presist. Du bist ein Untermensch! Hilsen SV.

Men som en ekte SVer med hovedfag i godhetstyranni, er selvsagt ikke dette nok. Valgkampaktivist Bergvall vet hva som skal til for å løse eskalerende samfunnsproblemer og en stadig polarisering:

I tillegg trenger vi mer sosial boligbygging, bedre språkopplæring, flere felles møteplasser, mer penger til frivilligheten, arbeidslivstiltak, demokratiopplæring og andre samfunnstiltak som vi vet skaper større fellesskap og integrering.

Legger hun fritidsklubber og statsstøtte til moskéer og koranskoler også i «felles møteplasser»? Hva med macheter og barnehijab på småjenter? Venstresidens godtepose er som et overflødighetshorn – og du betaler.

De hatefulle trollene sprakk ikke i solen etter 2011, skriver Bergvall. «Det viser seg tvert imot at de i solen finner hverandre og lar seg inspirere. Samtidig som de pusher grensene for hva som er greit å si og mene om andre mennesker», fortsetter hun før hun i beste, pompøse skolestil-ånd runder av:

Vi må stå sammen for å stoppe høyreekstremisme, fascisme og terrorisme. For det er ikke islam som er en trussel mot oss. Det er disse ideologiene.

Bergvalls flammende leserinnlegg er illustrert med et stort bilde fra eid-feiringen søndag 11. august i Haukelandshallen i Bergen. I en hall smekkfull av mennesker ser man ikke én kvinne. Ikke én. Kun menn og gutter. Kvinnene kan man med god fantasi kanskje fornemme bak en skillevegg helt bakerst i bildet. Islams kjønnsapartheid i fri utfoldelse – men er’e så nøye, ‘a?

Venstresidens islamapologeti og dens absurde og totalt ukritiske fascinasjon for «det fremmede» – tilsynelatende uansett hvilket totalitært tankegods dette «fremmede» representerer og står for – blir her illustrert på en særdeles avslørende måte. Liv og lære henger ikke sammen. Men det ser neppe Bergvall’er og andre likesinnede, som aldri sier et pip når islamister verden over går fullstendig bananas og voldtar og slakter uskyldige for fote.

For å sitere Cemal Knudsen Yucel, leder av Ex-Muslims Norway:

Før vi snakker om handlingsplaner mot «islamofobi», burde vi snakke om islams hat mot vantro, kvinnesyn, hat mot homofile, jødehat, jihad, blasfemi, lover mot apostasi (frafall fra islam; en handling flere retninger innen islam krever dødsstraff for) og sharialovgiving. Vi trenger et åpent samfunn hvor alle kan si sin mening om enhver religion, ideologi eller livssyn, uten å risikere å bli stemplet som onde.

Hva mener SV og Bergvall om kritikken fra ex-muslimer? Er det også hatprat som skal undertrykkes?

Kan hende er det en grunn til at det ikke finnes en eneste muslimsk sosialistisk stat i verden.