Nytt

Stein Malkenes er MDGs eneste representant i fylkestinget i Sogn og Fjordane. Han gikk nylig av som fylkesleder i partiet. Skjermdump, NRK.

– Miljøpartiets satsning på vindmøller er et klimabedrag av verste sort, sier MDG-politikeren Stein Malkenes. Han er også svært kritisk til partiets ja til Acer.

Malkenes fyrer av en bredside mot partiet sitt, et parti han representerer i fylkestinget i Sogn og Fjordane. Han kaller partiledelsen udemokratisk, livsfjern, kunnskapsløs, maktarrogant og altfor dominert av Oslo.

– Det handlar for det meste om Oslo. Vi som bur ute i distrikta opplever ofte at vi ikkje er ein del av partiet, dessverre, seier han og ristar på hovudet.

Partiledelsen er fraværende når folk rundt omkring i landet kjemper for miljøet sitt, sier Malkenes til NRK.

Det vakte uro i MDG da partiet i fjor valgte å si ja til Acer, EUs tredje energipakke. Malkenes kaller det en stor tabbe:

– Det er så til dei grader kunnskapslaust at eg nesten blir redd, seier han.

Vi mister styringen med våre egne naturressurser, og det blir enklere for utenlandsk storkapital å bygge vindmølleparker i Norge, sier Malkenes. Vi trenger ikke bygge en eneste vindmølle, det er ikke behov for mer kraftproduksjon i Norge, mener han.

– Dette er eit klimabedrag av verste sort når vi veit at vi kan effektivisere energibruken i Noreg mykje meir enn kva vindkraft nokon gong kjem til å levere av energi, seier han.

Malkenes er også kritisk til den demokratiske prosessen i Acer-saken.

– Medan andre parti hadde ryddige og involverande prosessar, vart avgjerder tekne over hovudet på oss MDG-folk på lokalplanet, seier han.

Malkenes’ kritikk mot partiledelsen faller for døve ører hos MDGs partisekretær Torkil Vederhus, som ikke tar ikke selvkritikk på vegne av partiet.

– Vi har alltid grundige prosessar i partiet i viktig naturvern- og miljøsaker. Då er det ikkje alltid at alle får vilja si, noko Malkenes ikkje har fått i ein del saker. Han er tydelegvis skuffa, seier Vederhus.

Han tror ikke kritikken fra Malkenes vil skade partiet i valkampen, men synes det er «trist er at vi misser Stein Malkenes som har gjort ein stor jobb for miljøet i mange år».

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.