Nytt

Myndighetene i New Zealand vedgår at mannen som er siktet for terroren mot to moskeer, fikk sende brev fra fengselet som ble postet på nettsiden 4chan.

Høyreekstremisten Brenton Tarrant (28) sendte brevet til en støttespiller som er bosatt i Russland. Brevet ble senere postet på nettforumet 4chan, som er populært blant høyreekstremister.

– Etter en gjennomgang anerkjenner vi at dette brevet skulle vært tilbakeholdt. Vi har gjort endringer knyttet til siktedes post for å forsikre oss om at våre robuste prosesser er så effektive som de må være, heter det i en uttalelse fra myndighetene i New Zealand.

Innholdet i det håndskrevne brevet fremsto som relativt harmløst, men det ble advart mot at en «stor konflikt» er på vei.

51 mennesker ble skutt og drept og nesten like mange såret i terrorangrepet, som skjedde 15. mars i Christchurch. I et rettsmøte i juni erkjente ikke Tarrant skyld etter siktelsen.

Brevet ble sendt etter at terrorsiktede Philip Manshaus (21) tok seg inn i Al-Noor Islamic Centre på Skui i Bærum og begynte å skyte. Nettaktiviteten hans tyder på at han var inspirert av Tarrant.

Saken mot Tarrant er berammet til 4. mai neste år, og det er satt av seks uker. Tarrant sitter i varetekt, og det er planlagt et nytt fengslingsmøte onsdag. Retten har godkjent forsvarernes forespørsel om at Tarrant skal få slippe å møte opp.

Forhåndsbestill Roger Scrutons bok “Konservatismen” fra Document Forlag her!

Kjøp Roger Scrutons bok “Konservatismen” fra Document Forlag her!