Nytt

Foto: SOS Méditerranée / Twitter.

Det norske skipet Ocean Viking har gjennomført sin første redning av folk i havsnød i Middelhavet, ifølge organisasjonen Leger Uten Grenser.

– Akkurat nå jobber vi med å kartlegge tilstanden til menneskene. De som trenger det, vil få medisinsk hjelp om bord. Deretter handler det om å få disse sårbare menneskene til en trygg havn, sier Karine Nordstrand, president i Leger Uten Grenser i Norge.

Ifølge nyhetsbyrået AP dreier det seg om 80 personer som er hentet opp fra en stor gummibåt. Blant disse er det fem kvinner og fire barn, skriver byrået, som viser til opplysninger fra et nettverk drevet av aktivister.

Aksjonen skjedde fredag formiddag i internasjonalt farvann utenfor kysten av Libya.

(©NTB)

 
 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.