Inngangspartiet til Politiets utlendingsenhet (PU) i Oslo. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.

I det som har vært et forgjeves forsøk på uttransport av den utviste Abbasi-familien til Afghanistan, har transporten til Istanbul og tilbake til Norge kostet rundt tre millioner kroner, opplyser Lederen av Politiets Utlendingsenhet (PU), Arne Jørgen Olafsen, til TV 2.

Både transporten fra Røros til Istanbul via Oslo og returen til Oslo fra Istanbul i to omganger – først moren og siden de tre barna – skjedde med chartrede fly, og tvangsutsendelsen involverte i alt 18 politifolk, sier Olafsen.

Familien mistet oppholdstillatelsen i Norge allerede for fem år siden:

Familien Abbasi fikk midlertidig oppholdstillatelse i Norge i 2012, i all hovedsak fordi de ikke visste hvor far befant seg og ikke hadde noe mannlig beskyttende nettverk i Afghanistan.

Da faren likevel dukket opp i 2014, kalte UNE tilbake oppholdstillatelsen, siden de ikke lenger trodde på at familien ikke fikk kontakt med faren og kunne reise til Afghanistan.

Det er uklart om politiet vil gjøre nye forsøk på tvangsretur av familien.

 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.