Egypts tidligere president Mohamed Morsi fikk et anfall i retten mandag og avgikk senere ved døden. Morsi tilhørte Det muslimske brorskap som fikk flertall i nasjonalforsamlingen og deretter vant presidentvalget.

Brorskapet hadde lovet ikke å utnytte situsjonen etter at Hosni Mubarak falt. Men da det kom til stykket stilte de kandidater i begge valg og kunne med bukten og begge endene begynne omformingen av Egypt til et islamistisk samfunn. Men egypterne likte ikke det de så og sommeren 2013 kom det til massive demonstrasjoner mot regimet. Det endte med at de militære grep inn og arresterte Brorskapet. Det var en maktovertagelse for å redde nasjonen.

De militære gjennomførte arrestasjoner og stilte Brorskapets ledere for retten. Morsi var en av dem.

Brorskapet var ikke bare maktsyke. De var også i mot freden med Israel.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.