Venstresiden gjorde narr av Katie Hopkins da hun snakket om at somaliske gjenger herjet vilt i Oslo. Kan hende kjenner de ikke noen voldsofre som har stått skjelvende i Oslo tingrett for å fortelle hvordan «multikulturen» ødela livene deres, bare meter unna sine voldelige overfallsmenn. Men det kommer nok. Dessverre litt for sent for mange norske ofre som sliter med traumer i ettertid. Pressen er så fraværende at da Øyvind Thuestad og undertegnede dekket en rettssak, så trodde retten at vi var foreldrene til offeret.

Det hjelper ikke at ingen vil snakke om problemet. I et intervju med Akersposten gir Johan Benitez ved Ungdomsavsnittet på Majorstuen politistasjon litt informasjon om ungdommene:

– De unge dette gjelder, kommer fra Oslo øst til Oslo vest. Det har vi sett, understreker Benitez. Dette er ungdommene som utfører vold og ran, ungdommer fra forskjellige samfunnslag og plasser i samfunnet. Noen er fra øst og noen fra vest, og felles for de fleste unge her er at de i en eller annen sammenheng har falt utenfor samfunnet.

Den informasjonen som skriker med sitt fravær her, er at disse gjengene består av minoritetsgutter. Det er fellesnevneren for å falle utenfor samfunnet. De er mer sårbare, vil noen si. Kanskje da de var smågutter, nå er de bare mer voldelige. Og nokså skremmende likegyldige og avstumpede for oss som har sett dem på nært hold. Johan Benitez sier at de vet hvem de er:

– Vi vet hvem ungdommen er, vi har identifisert dem, vi vet hvor de bor, hvor de kommer fra og hvilken barnevernstjeneste de tilhører.

Men de vil ikke fortelle den norske befolkningen om det økende problemet med voldelige minoritetsgutter. Eller at preventiv innsats og/eller dialog ikke fører frem. Hvem skal fange opp problemet med minoritetsgutter på et tidlig stadium når de går for lut og kaldt vann og har seks brødre? Barnehagen? Skolen? Barnevernet? Hvorfor peker ingen på at foreldrene har et ansvar her? Har det noe med de fraværende somaliske fedrene som bygger klan med flerkoneri finansiert av NAV å gjøre?

Ifølge politiadvokat Arne Valdemar Nielsen, så er det folk «fra vestkanten» som står bak:

– Vi ser at ranene skjer på vestkanten, og av folk fra vestkanten. I denne saken er det altså ikke sånn at det kommer folk fra Oslo øst til vestkanten og raner, sier Nielsen.

Disse ungguttene blir flyttet til en sosialbolig på Frogner og er dermed «fra vestkanten»!

Saken mot en gjeng bestående av syv gutter skal opp i Oslo tingrett 27. august. De tilhørte barnevernstjenesten. Vi har sakset ut deler av tiltalen. De angrep i flokk og tiltalepunktene gjelder stort sett for flere av dem. På Facebook ser de snille og greie ut og har hundrevis av venner. Akkurat som alle andre. Men de er hverken snille eller greie. De er brutale voldsmenn som overhodet ikke bryr seg om skadene de påfører andre. Og med andre så mener jeg nordmenn. Alle ofrene har norskklingende navn og de fleste var 15-16 år gamle norske gutter. Listen er lang. Med unntak av ett tiltalepunkt, så er alle sakene fra september 2018. Hvor mange flere uregistrerte angrep står disse bak? Hva gjorde denne gjengen i august 2018? I juli?

Fredag 21. september 2018 ca. kl. 23.00 i Tåsenveien v/ Tåsen T- banestasjon i Oslo slo og/eller sparket han X gjentatte ganger på kroppen og hodet, herunder ved bruk av en jernstang og borttok deretter X sin lommebok som inneholdt kroner 600,-, nøkkelkort til bolig, bankkort, førerkort, vaskerikort og to reisekort til ruter eller medvirket til dette.

Fredag 21. september 2018 ca. kl. 23.00 i Tåsenveien ved Tåsen T-banestasjon i Oslo truet han med å slå/ og eller sparke Y på kroppen og hodet, herunder ved bruk av en jernstang og borttok deretter Y sin lommebok, mobil, mobildeksel, nøkkelkort til leilighet, bankkort, og et headsett av typen JBL 450BT eller medvirket til dette.

Tirsdag 11. september 2018 ca. kl. 23.30 i Bernt Ankers gate i Oslo dyttet og/ eller truet han X f. xx.xx.xx med å knivstikke han for deretter å bortta X sin Gucci
genser, airpods, earpods, ipohone lader, bankkort, skolebevis, busskort og et kinopluss kort eller medvirket til dette.

Lørdag 15. september 2018 ca. kl. 23.30 i Grefsenveien v/ Storo T- banestasjon i Oslo tok han kvelertak og/eller holdt fast X f. xx.xx.xx og borttok deretter X sine Ray- Ban solbriller og mobillader, eller medvirket til dette.

Lørdag 22. september 2018 ca. kl. 22.15 i Harald Løvenskiolds vei i Oslo slo og/ eller sparket han X f. xx.xx.99 gjentatte ganger på kroppen og i hodet og borttok deretter X sitt Marshall headsett, bankkort og et studentbevis eller medvirket til dette.

Lørdag 22. september 2018 ca. kl. 23.35 i vegkrysset Bjerkebakken / Nordengveien i Oslo slo og/ eller sparket han, samt truet med å drepe X f. xx.xx.01 og hans familie, og borttok deretter X sine hodetelefoner, klokke og en hettegenser eller medvirket til dette.

Lørdag 29. september 2018 ca. kl. 18.00 i Hoffsveien i Oslo truet han X f. xx.xx.03 og borttok deretter X sin Louis Vuitton kortholder eller medvirket til dette.

Lørdag 29. september 2018 ca. kl. 18.00 i Hoffsveien i Oslo truet han ved bruk av kniv og/eller slo han X f. xx.xx.03 og borttok deretter X sitt Luis Vuitton belte og en Stone Island genser eller medvirket til dette.

Lørdag 29. september 2018 ca. kl. 18.00 i Hoffsveien i Oslo slo og/eller holdt han fast X f. xx.xx.03 og borttok deretter X sine ørepropper av merket JBL samt en Powerbank med tilhørende ladeledning eller medvirket til dette.

Lørdag 29. september 2018 ca. kl. 23.35 i Ostadalsveien i Oslo slo og/eller sparket han X f. xx.xx.02 gjentatte ganger på kroppen og i hodet, herunder ved bruk av et belte og borttok deretter X sin boblevest, belte, nøkler og bankkort eller medvirket til dette.

Lørdag 29. september 2018 ca. kl. 23.35 i Ostadalsveien i Oslo slo og/ eller sparket han X f. xx.xx.02 gjentatte ganger på kroppen og i hodet og borttok deretter X sin Polo Lue, eller medvirket til dette.

Fredag 25. mai 2018 ca. kl. 20.15 i Konventveien i Oslo sparket og/eller slo han X med knyttet hånd i ansiktet slik at X ble påført brudd i nesen.

Lørdag 22. september 2018 ca. kl. 23.55 i Nordengstubben i Oslo forsøkte han ved gjentatte slag og/ eller spark å påføre fornærmede X f. xx.xx.01 skade eller medvirket til dette.

Fredag 21. september 2018 ca. kl. 23.55 inne på t-banen mellom Smestad og Majorstua slo han fornærmede X f. xx.xx.02 i hodet gjentatte ganger, eller medvirket til dette.

Lørdag 22. september 2018 ca. kl. 23.05 i kjelleren i Nordengstubben 4 i Oslo, slo og/ eller tok han kvelertak på fornærmede X f. xx.xx.01 gjentatte ganger eller medvirket til dette.

Lørdag 22. september 2018 ca kl. 23.55 i Nordengstubben i Oslo slo og/eller sparket han fornærmede X idet han forsøkte å forhindre vold mot fornærmede Y, eller medvirket til dette.

Lørdag 29. september 2018 ca. kl. 23.35 i Ostadalsveien i Oslo slo og/ eller sparket han fornærmede X f. xx.xx.02 gjentatte ganger eller medvirket til dette.

 

Tiltalen omfatter også vold mot polititjenestemenn:

Torsdag 25. oktober 2018 ca. kl. 09.00 på Majorstuen politistasjon i Sørkedalsveien 27 i Oslo, forbindelse med avhør truet han med å nikke politibetjent X. Han sa videre at han kunne ha ‘stabbet’ pb. X og politihøgskolestudent X tidligere.

Torsdag 25. oktober 2018 ca. kl. 09.30 på Majorstuen politistasjon i Sørkedalsveien 27 i Oslo, i forbindelse med gjennomlesning av avhør, truet han med å knivstikke pb X.

Torsdag 25. oktober 2018 kl. 09.35 på Majorstuen politistasjon i Sørkedalsveien 27 i Oslo, sa han i forbindelse med avhør til politibetjent X sees der ute’ og ‘får se om jeg ikke dreper deg også.’

Torsdag 25. oktober 2018 ca. kl. 09.50 på Majorstuen politistasjon i Sørkedalsveien 27 i Oslo sparket han politihøyskolestudent X på låret.

Man må være terapeut for å tro at disse voldelige unge mennene noensinne vil kunne bidra til noe positivt i det norske samfunnet. I 2018 var det stor medieoppmerksomhet om de kriminelle gjengene i Oslo. Nå er det blitt veldig stille.

Det skal bli spennende å se om saken vil gå for åpne dører i tingretten. Vi holder ikke pusten.

NRK

Kjøp T-skjorten «for en bilfri & varmere by» her

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.