I Peterborough avholdes torsdag et suppleringsvalg etter at den tidligere MP Fiona Oluyinka Onasanya fra Labour ble dømt til tre måneders fengsel. Onasanya løy til politiet for å unngå å få en fartsbot. Ifølge mistillitsreglene må minst 10% av velgerne i valgkretsen stemme for mistillit for å få avsatt sitt parlamentsmedlem. 27,64% av velgerne stemte for å kvitte seg med Onasanya, og dette åpnet for et suppleringsvalg. Onasanya ble et dyrt valg for Peterborough. Hun har håvet inn over 200.000 kroner i lønn i løpet av de siste tre månedene. Mistillit og nyvalg har også kostet over 5 millioner kroner for skattebetalerne.

Fiona Onasanya nekter fremdeles for å ha løyet for politiet. Hun ble tvunget til å gå av.

Brexit-partiets kandidat er Mike Greene. Greene er bookienes favoritt. En millionær som selv kom fra trange kår og som ønsker å gi noe tilbake til samfunnet. Greene hadde aldri tenkt til å bli politiker. Han sier: “I never wanted to get into politics but the system is broken.»

Resultatet av suppleringsvalget i Peterborough er forventet mellom klokken 02 og 04 natt til fredag. Peterborough valgdistrikt regnes som en politisk værhane.

Daily Mail

Kjøp Oriana Fallacis bok her

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.