Kvinner går gjennom flyktningleiren Al-Hol i guvernementet Al-Hasakah i Syria den 1. april 2019. Foto: Ali Hashisho / Reuters / Scanpix.

De to norsksomaliske søstrene fra Bærum som dro til Syria som tenåringer i 2013, er funnet i live i Syria.

Da de to dro til Syria var de henholdsvis 16 og 19 år gamle. Nå er de 22 og 25. Aftenposten fant dem i den overfylte flyktningleiren Al-Hol i Syria.

Søstrene er begge blitt mødre i Syria. 25 åringen har fått to jenter, som er 2 og 4 år gamle, mens den 22 år gamle søsteren har en jente som er 4,5 år gammel.

Kvinnene vil at barna deres, som er norske statsborgere, skal få komme til Norge, men de setter som krav at også de som mødre, skal få være med.

De vil ikke kommentere hva de nå mener om ekstremistgruppa IS.

De to kvinnene fra Bærum er blant personene som Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har etterlyst internasjonalt siden 2017.

Martin Bernsen i PST sier til Aftenposten at de ikke vil kommentere opplysninger om enkeltpersoner.

Under intervjuet med Aftenposten forteller den yngste av søstrene, at de to er meget godt kjent med oppmerksomheten de har fått etter den omfattende presseomtalen i Norge – og ikke minst etter at Åsne Seierstads bok «To søstre» kom ut. De to kvinnenes far drev også en svært offentlig kampanje for å få barna sine tilbake til Norge.

 
 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.