Den tidligere lederen for det nasjonalistiske walisiske partiet Plaid Cymru, Leanne Wood, delte søndag en tegning på Facebook. En tegning hvor EU bryter håndbak med et hakekors. For det er slik de er, britene som vil ut av EU – nazister. Eller minst like ille. Det synes ihvertfall Leanne Wood. Som selv i årevis har kjempet for et uavhengig Wales. Men det tydeligvis noe helt annet. Akkurat som i Skottland. De vil være uavhengige slik at de kan underkaste seg EU. Det er nok en logikk der et sted, men litt vanskelig å se sånn umiddelbart. Det beste jeg kan komme på er at både walisiske og skotske nasjonalister hater engelskmenn.

I Leanne Woods verden er denne tegningen en sterk fremstilling av hva EU-tilhengerne kjemper mot.

Dette ble drøy kost. Til og med hennes egne Facebook-følgere syntes at dette var langt over streken. De ba henne om å slette det.

Leanne Wood bestemte seg for å forsøke å forklare (det hjalp ikke nevneverdig):

For Leanne Wood var dette et sterkt bilde på kampene om verdiene. For Wood så er EU pro-Europa, søkende, progressivt og promoterer likestilling. I motsetning til Europas «far right». Det er disse kreftene som EU-tilhengerne tror at de slåss mot. Istedet for å forsøke å forstå at europeere vil føle at de tilhører sitt eget land fremfor å være med i en lapskaus av globalister uten røtter og historie. Denne «progressive» politikeren kjenner hverken sine egne velgere eller sine landsmenn. Dette deler hun med den nye lederen av Plaid Cymru, Adam Price. Han er sint og forlanger en ny folkeavstemning.

Resultatet er feil, dere dumme velgere…

Wales stemte FOR Brexit ved folkeavstemningen i 2016. Og nå har de gjort det igjen:

Men disse Brexit-velgerne er altså å sammenlikne med nazister. I det minste for politikere som fullstendig mangler innsikt og foretrekker å brunbeise de som ikke er enige med dem om hvordan fremtidens Europa skal se ut. Politikerne avsløres av dårlig vurderte innlegg på sosiale medier. Men greit er det, for da vet vi i det minste hvor de står.

Daily Mail

Kjøp Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂