Foto: Reuters

To mistenkte menn og en kvinne er pågrepet etter fredagens terrorangrep i en gågate i Lyon. 13 personer ble såret i bombeangrepet, hvorav én alvorlig.

Den første terroristen ble identifisert av overvåkningskameraer. Han var tidligere ukjent for fransk politi men ble identifisert og overvåket siden søndag. Han ble pågrepet da han gikk av bussen i Lyon klokken 09.55 mandag morgen. Han overga seg straks til politiet. Den algeriske statsborgeren er en 24 år gammel IT-student.

Pågripelsen ble omtalt offentlig av innenriksminister Christophe Castaner på Twitter mandag.

Senere ble nok en mistenkt terrorist pågrepet. Han er mindreårig og går på videregående skole i Lyon. Han er også fra Algerie og de to terroristene er i slekt.

Også en kvinne skal ha blitt arrestert i forbindelse med terrorangrepet, melder Le Figaro.

Sprengladningen besto av en pakkebombe fylt med skruer og bolter. Et av vitnene til angrepet fortalte til nyhetsbyrået AFP:

«Jeg var på vei til jobben om servitør, da jeg plutselig hørte et høyt smell. Da jeg kom til stedet fant jeg seks personer liggende på bakken, dekket av blod. Vi forsøkte å få dem inn til en butikk for beskytte og behandle dem, men vi kunne ikke gjøre stort for dem. Vi ringte politiet og brannvesenet.»

Le Figaro

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂