Yehuda Sarna. Stillbilde: JBS / YouTube.

Mens jødiske menigheter i Europa drives fra skanse til skanse, er det bemerkelsesverdig at den jødiske menigheten i De forente arabiske emirater denne uken fikk en egen sjefsrabbiner.

Kanadiske Yehuda Sarna, som har jobbet 17 år som rabbiner ved New York University, ble tirsdag denne uken utnevnt til sjefsrabbiner for den jødiske menigheten i Emiratene. Utnevnelsen fant sted på en tilstelning arrangert av Anti-Defamation League og emiratiske myndigheter, skriver Jerusalem Post.

– Vi ser her fremveksten av den første nye, jødiske menigheten i den arabiske verden på århundrer, sa Sarna til Jerusalem Post på markeringen.

Ifølge religionnews.com samles den vel 200 personer store jødiske menigheten til bønn og fellesskap i en umerket bolig i et av Dubais mange villastrøk. Wikipedia oppgir at synagogen ble opprettet så tidlig som i 2008.

Sett i lys av redaktørens dagsferske artikkel Fra Helsingborg til Tel Aviv kan det synes som om Dubai kan være et bedre sted enn Malmø for jødiske troende.

 

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂