Politisk korrekthet er begynnelsen på slutten for europeiske kristne, sier imam Tawhidi som mener europeiske ledere ikke bryr seg om kontinentets kristne arv eller lytter til moderate muslimers advarsler mot politisk islam. Imamen sier selv han ikke kan leve i et islamsk teokrati, og lever derfor i et vestlig land (Australia) der han har en annen frihet til å kritisere sine egne enn om han bodde i f.eks. Iran.

«Deportér hatpredikanter og slipp ikke flere inn i landene deres. Ikke tillat bygging av nye moskéer finansiert av islamske land og gjennomfør en grundig bakgrunnssjekk av den lokale menighet før eventuell byggetillatelse blir gitt», er blant annet av noe av det han sier i dette intervjuet med TV-stasjonen CBN News.

Hadde en «kronisk norsk» person sagt eller skrevet det imamen her sier, ville vedkommende ganske raskt blitt stemplet som «islamofob». Men når en imam sier det – er han da islamofob?

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.