Jødiske graver svinet til med hakekors i Quatzenheim, nær Strasbourg, 19. februar 2019. Foto: Vincent Kessler/Reuters/Scanpix

En ledende rabbiner frykter økt antisemittisme i forbindelse med EU-valget og mener situasjonen for jøder i Europa blir vanskeligere.

Rabbiner Pinchas Goldschmidt sier i et intervju med den tyske TV-kanalen DW at økende antisemittisme og høyreekstremisme, og restriksjoner på religionsfrihet gjør at situasjonen for det jødiske samfunnet i Europa blir tøffere.

– Europa står i fare for å glemme hvor grusomme disse to krigene var, og hvor mange europeere som mistet livet, sier han i intervjuet med henvisning til første og andre verdenskrig.

– Vi ser at Europa har mindre tålmodighet og vilje til å forsvare religionsfrihet og det jødiske samfunnets sikkerhet.

På spørsmål om han er redd for at jøder må forlate Europa for å kunne leve normale liv i jødisk tradisjon, svarer Goldschmidt:

– Det skjer allerede. Antallet jøder som bor i Europa har sunket de siste 15–20 årene, fra 2 til 1,6 millioner mennesker. Den trenden kan fortsette, påpeker han.

EU-landene skal velge nye representanter til EU-parlamentet fra 23. til 26. mai.

 

Kjøp billetter til Katie Hopkins her


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂