Elevene som dropper ut av videregående skole, ekstrabelaster offentlige budsjetter med 30.000 kroner hver per år gjennom livsløpet, viser nye tall.

Det skriver Aftenposten.

Personer som gir opp skolegangen før de har bestått videregående, begår samtidig i gjennomsnitt mer kriminalitet, bruker mer helsetjenester og mottar mer i offentlige stønader og overføringen.

Det viser en regnemodell som konsulentselskapet Rambøll har laget på oppdrag fra kommunenes interesseorganisasjon (KS).

Dette er første gang det er regnet på hvor mye elevene som ikke klarer å fullføre videregående, koster det offentlige budsjettet gjennom sitt voksne liv. Hensikten er at kommunene skal kunne regne på hvor mye det lønner seg å sette inn ressurser mot utenforskap.

– Det er viktig å påpeke at dette ikke er gjort for å vise hva ulike grupper koster samfunnet. Utenforskap har en konsekvens både for samfunnet og den enkelte, og dette handler om investeringer i deres fremtid – ikke kostnadene de bringer, sier Gunn Marit Helgesen, styreleder i KS.

Hvert år faller rundt 25.000 ut av videregående skole i løpet av fem eller seks år etter at de har startet.

Kjøp billetter til Katie Hopkins her


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂