Trump med den slovakiske statsministeren Pellegrini i Det hvite hus 3. mai. Foto: Jonathan Ernst/Reuters/Scanpix

Trump reagerte lørdag på at Facebook har kastet ut flere konservative, personer med flere hundre tusen følgere, som Paul Joseph Watson, Laura Loomer, Milo Yiannopoulos, Paul Nehlen og sa det bekrefter inntrykket av at det ikke er ytringsfrihet for konservative.

Trump sa han kom til å følge nøye med på utviklingen:

Trump, who tweeted and re-tweeted complaints Friday and Saturday, said he would “monitor the censorship of AMERICAN CITIZENS on social media platforms.” He has previously asserted that social media companies exhibit bias against conservatives, something the companies have rejected as untrue.

Associated Press er helt på Facebooks side og kaller de som ble kastet ut for «ekstremister». Byrået forsøker ikke en gang å problematisere begrepet.

President Donald Trump criticized social media companies after Facebook banned a number of extremist figures, declaring that he was “monitoring and watching, closely!!”

Tucker Carlson kritiserte natt til lørdag Det hvite hus for å være taus om sensuren. Trump kan ha lyttet til kritikken.

On Twitter, Trump cited a number of individuals he said were being unfairly treated by social media companies, including Watson and actor James Woods. He insisted it was “getting worse and worse for Conservatives on social media!”

Skuespilleren James Woods er blitt utestengt fra Twitter etter at han tvitret om Mueller-rapporten:

 «If you try to kill the King, you better not miss. #HangThemAll.»

Dette er en referanse til at Mueller og hans team sendte doble signaler ved å frikjenne Trump for collusion, men etterlot tvil om han kan ha gjort seg skyldig i obstruction of justice. Når Mueller heller ikke ville bestemme seg for om det var grunnlag for siktelse eller ikke, unnlot han å oppfylle sitt mandat, noe justisminister William Barr har uttrykt misnøye med. Mueller lot Barr ta støyten.

Det er dette spillet Woods kommenterer når han sier: Skal du drepte kongen så må du gjøre det ordentlig.

Twitter tolker dette bokstavelig, hvilket illustrerer det meningsløse i reglene. Slik de nå anvendes vil det være risikabelt å sitere Shakespeare eller andre litterære referanser i overført betydning. Alt tolkes bokstavelig og i verste mening. Hvis du siterer ordtaket: Den drukner ei som henges skal, truer du vedkommende.

Selve språkets essens: Nyanser, ironi, ,satire og overført betydning er skrevet ut av soga, det er ikke p lass for dem. Dette er en utvidelse av blasfemiforbudet til å gjelde selve måten språket fungerer på.

Twitter forlanger at Woods sletter tweeten før de slipper ham inn igjen. Woods nekter. Han får støtte av Trump og Ted Cruz.

Woods har over 2 millioner følgere. Hvis de kan gjøre dette mot ham, kan de gjøre det mot hvem som helst, også Trump.

Trump ser også trusselen mot hans egen bevegelse og mulighetene for gjenvalg i 2020. Big Tech tar frem de store kanonene mot høyresiden. Trump sier med sitt svar at han ikke kommer til å la dem holde på.

Big Tech tar på seg et redaktøransvar som de offisielt ikke har. Slik det nå er, er de bare nøytrale «plattformer». Hvis mandat ble omdefinert kunne det utløse erstatningssøksmål.

At også Nation of Islam-leder Louis Farrakhan ble utestengt fra Facebook ble holdt frem som eksempel på «balanse». Men også Farrakhan ble omtalt som far right av mediene, noe som provoserte mange konservative. Farrakhan er supremasist, anti-hvit og antisemittisk.  Han og Ilhan Omar er gode venner. Farrakhan har kalt henne darling.

 

Trump attacks social media companies after Facebook bans

Kjøp Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!