Det svenske forsvaret har klare målgrupper i sin nye rekrutteringskampanje: feminister og innvandrere – gjerne med hijab.

Dersom du trodde at det er Försvarsmaktens behov som bestemmer hvem man retter kampanjene sine mot, må du tro om igjen.

Nå er det identitetspolitiske idealer om representasjon og mangfold som gjelder. Da er feminister, innvandrere fra ikke-vestlige land – helst muslimske kvinner i hijab – og andre som «tror på allas lika värde» det aller gjeveste, ifølge Fria Tider.

Kampanjefilmen «Kom som du är» kan sees på Instagram, Twitter og YouTube:

Den påkostede, skattefinansierte kampanjen skal ifølge det svenske forsvaret «utmana din bild av vem som passar i Försvarsmakten».

Kampanjefilmen viser blant annet bilder av somaliske kvinner, arabere og personer som bærer feministiske/venstreorienterte symboler eller har feministiske budskap på klærne.

Skjermdump fra Försvarsmaktens kampanjevideo.

«Du som tror att du inte passar in. Kom. Du som tror på allas lika värde. Kom. Du som är feminist, du som också är feminist, realist, optimist, du som är född i ett annat land,» sier kommentatorstemmen i videoen.

Budskapet sammenfattes: – Kom som du är.

Kampanjen er den siste i en rekke av politisk korrekte satsninger fra Försvarsmakten, skriver Fra Tider. Den får det glatte lag på Twitter.

Flere er så oppgitt at de bare ber Försvarsmakten om å «sluta».

Skribenten Rebecca Weidmo Uvell: «Lite kul ändå att ett uniformsyrke med samma krav på alla har en reklam med en vänsterfeministisk symbol. Vad vill ni uppnå?»

«Snyggt med det feministiska örhänget! En ökad politisering och generellt mer identitetspolitik inom Försvarsmakten känns jäkligt rätt och i tiden!» skriver Urban Lindstrom.

David Halen: «Ni är så sjuka i ert värdegrundsmörja.»

En anonym‏ twitterbruker spør: – Inkluderar ni även fienden?

Han får svar fra en annen: – Den har redan marscherat genom institutionen.

Også i Norge

Identitetspolitikk står høyt i kurs også i det norske forsvaret. Det ble tydelig da Sjøforsvaret i vinter søkte etter en ny kokk, som Document omtalte i februar. Da valgte man å profilere  den norske forsvarsmakten med et bilde av «mangfoldet»: tre av seks avbildede personer er kvinner, hvorav én med hijab.

Utsnitt av bildet i Sjøforsvarets annonse Foto: finn.no

I annonsen het det:

Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Det er derfor et mål å oppnå en balansert alders- og kjønnssammensetning, og rekruttere personer med innvandringsbakgrunn.

Som vi skrev dengang: «Det norske Forsvaret er dårligst på stridsevne, og dermed også logisk nok best på hijab og generell islamisering, eksempelvis med feltimamer.»

 
Kjøp Oriana Fallacis bok her

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂