Issam al.Aryan tilhørte toppen av Brorskapet i Egypt, men i mai 2012 dro han helt til Norge på invitasjon av Bjørn Olav Utvik for å snakke med norsk akademia og UD. Det var på den tid Utvik kunne si at Brorskapet minnet ham om . Også al-Aryan sitter nå bak murene.

Først kom nyheten om at USA stempler Revolusjonsgarden som en terrororganisasjon. Det var et klart forsøk på å vingeklippe mullahene i Teheran. Omtrent samtidig løp adgangen til å kjøpe olje fra Iran ut.

EU har ikke villet se bredden i USAs nye politikk mot Iran. Brussel har åkket seg over at Trump sa opp atomavtalen. Men de siste beslutningene viser at Trumps politikk går bredere og dypere. Han vil stanse Irans ekspansjon og regionale stormaktsspill, et spill som også har religiøse sider.

Her kan han støtte seg på Saudi-Arabia, Emiratene, Egypt og Israel. Det er den nye konstellasjonen: autokratiske sunni-stater mot mullahene, pluss Israel. Men ikke bare mullahene. Nå også mot islamistene.

Det er det virkelig nye og store med Trumps utspill: Vestlige liberalere vil ha det til at Trump fører krig mot islam. Han gjør ikke det, han fører krig mot islamisme og han har de autokratiske sunni-statene med seg. De ønsker de politisk religiøse brakt under kontroll. Islamismen er åpent politisk. Derfor er den farlig, farlig for regimene og i økende grad farlig for Vesten.

Partnere

Men krefter i Vesten ser det annerledes. For de politisk korrekte, liberalerne, globalister, er islamistene en samtalepartner. Islamister har en fot innenfor i mange vestlige land. Hijab omfavnes som et naturlig klesstykke av motehus, kunstnere og politikere. Moskeer er islamistiske. Salafister og islamister er ofte aktive og får større gjennomslag enn antallet skulle tilsi. Myndighetene står rådløse og later som ingenting. Imens vokser islamistenes innflytelse og infiltrasjon.

Terrorangrepet i Christchurch fikk frem hvor dyp identifiseringen er blitt.

Venstresiden ønsker ikke å se hverken motsetninger eller forskjeller: De ønsker ikke å trekke en linje mellom demokrati og islam, selv om islamistene har klare politiske program som strider mot demokratiet.

Demokratiet blir bare et annet ord for fellesskap.

Venstresiden nekter å innrømme at de er i en allianse som er problematisk. I stedet projiserer de skylden over på Trump som en ond politiker som er «mot muslimer». New York Times sier han har latt seg påvirke av autokratene i Midtøsten: Kronprins Mohammad bin Salman og president Abdel Fattah al-Sisi.

Derfor var reaksjonen på drapet på journalisten Jamal Khashoggi så sterk i liberale medier. Khashoggi skrev for the Washington Post og tilhørte Brorskapet.

Det er nok å se på historieskrivningen i aviser som Aftenposten og New York Times: De har allerede omskrevet historien slik at trusselen fra islamisme og jihad er borte. Sammenhengen mellom islamisme og jihad ser de ikke.

The push for sanctions on the Brotherhood is the latest of several significant foreign policy decisions by Mr. Trump that appear to have been heavily influenced by talking to autocratic foreign leaders without first being fully vetted by career government professionals — such as his abrupt choice, since partly reversed, to swiftly pull American troops out of Syria.

Før har venstresiden vært mot amerikansk engasjement i land som Syria. Da Trump varslet tilbaketrekning fra Syria, var selv Merkel for amerikansk nærvær.

Amerikansk militært nærvær er blitt en erstatning for politiske løsninger. Det vil ikke USA betale for lenger.

Realpolitikk

Trump vender tilbake til det som har vært USAs rettesnor i alle år, før Jimmy Carter begynte å snakke om at menneskerettigheter skulle bestemme politikken: Realpolitikk. USAs regjering skal ivareta amerikanske interesser.

Det er det America First betyr.

Hvis USA skulle velge å gå til krig mot Brorskapet vil det få store konsekvenser. Brorskapet sitter allerede i Kongressen. Representanten Ilhan Omar er Brorskapet. Så radikale som Demokratene er blitt, vil de nok gjøre Brorskapets sak til sin.

Det vil koste Demokratene. Amerikanere liker ikke det de ser av Omar.

Det vet også Trump. Valgkampen har begynt.

Organisasjonen CAIR er Brorskapet. Det er der Omar hører hjemme.

Trump ble høsten 2017 kritisert av Ayaan Hirsi Ali for å ta for lett på islamismen. Kanskje han har funnet ut at tiden er kommet.

 

Les om da Brorskapet gjestet Blindern, mai 2012.

Brorskapet har en fot innenfor i Norge

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.