USAs president Donald Trump hyller slutten på «kalifatet» og advarer ungdom som lar seg verve av IS, om at de kommer til å dø.

– Til alle dere unge mennesker på internett som tror på ISIS’ propaganda, dere kommer til å dø hvis dere slutter dere til dem, sa Trump i en uttalelse etter at den USA-støttede syriske militsen SDF erklærte seier over den ytterliggående islamistgruppa i Syria.

President Trump har gjentatte ganger erklært seier over IS, samtidig som kampene har fortsatt på slagmarken i Syria. Senest fredag hevdet han at IS var nedkjempet. Først lørdag kunne den kurderledede militsen SDF erklære at jihadistene var nedkjempet på landsbygda i Baghouz, som var det siste gjenværende IS-kontrollerte landområdet.

SDF advarer samtidig mot å tro at trusselen fra IS er over selv om gruppa er nedkjempet militært.

Trump lover at USA vil være årvåkne og fortsette å bekjempe IS-tilhengere hvor enn de er.

– Selv om disse feigingene innimellom dukker opp igjen, har de mistet all prestisje og makt. De er tapere og de kommer alltid til å være tapere, sier den amerikanske presidenten.

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg hyller den globale koalisjonen mot IS etter seieren i Baghouz.

– Frigjøringen av det siste territoriet kontrollert av ISIS/Daesh er en bemerkelsesverdig bragd fra den globale koalisjonen, tvitrer Stoltenberg og påpeker at NATO er fast bestemt på å fortsette å bekjempe terrorisme.

ISIS og Daesh er andre forkortelser for IS.