Nytt

18-åringen ble raskt pågrepet og ført ut av rettssal 101. Her holdes han av politibetjenter i gangen utenfor. I sort kappe: 18-åringens bistandsadvokat Sigrun Dybvad. Foto Øyvind Thuestad

SØR-TRØNDELAG TINGRETT: Den overlevende 18-åringen gikk like før klokken 11 til angrep på den tiltalte i dobbeltdrapssaken.

Angrepet skjedde i en pause i retten.

– Han gikk bort til ham og ga ham en smekk, sier aktor Kaia Strandjord.

18-åringen gikk bak bordet hvor tiltalte og hans forsvarere sitter.

Han lente seg ned mot tiltalte, som om han skulle si noe til ham. Like etter slo han tiltalte i ansiktet.

Etter et kort basketak med politiet ble han straks etter pågrepet. Den tiltalte skal ikke ha blitt skadet.

Forsvareren til tiltalte, Tore Angen, sier til NRK at han ikke oppdaget at den fornærmede kom før han hørte et smell. Da snudde han seg og forstod at tiltalte var blitt slått i ansiktet av fornærmede.

18-åringen ble så geleidet ut av retten av to politifolk. Rettspausen ble forlenget på ubestemt tid.

Det er seks uniformerte politifolk tilstede i og utenfor rettssal 101. Likevel klarte 18-åringen å komme nær tiltalte og slå ham.

Rettssaken startet mandag. En afghansk asylsøker står tiltalt for drapet på Nasratullah Hashimi (19) og Reza Alizada (17), i tillegg til drapsforsøk på 18-åringen som nå nettopp angrep ham i retten.

18-åringen har sittet i retten med bistandsadvokat Sigrun Dybvad ved sin side hver dag bortsett fra onsdag. Han har inntil i dag fremstått som rolig og behersket.

18-åringen klarte å stikke fra leiligheten da den tiltalte drepte to av vennene hans med kniv og hammer i leiligheten i Trondheim sentrum i september i fjor.

Klokken 11.17 ble retten satt igjen, og dommeren formante om at alle tilstedeværende må oppføre seg.

– Fornærmede er i et annet rom på tinghuset for å komme til hektene igjen, sa dommer Østerbø om han som altså slo tiltalte.

Tiltalte er tilbake i rettssalen. Han sitter med hodet bøyd, som han stort sett har gjort hele tiden.

 

Se video av pågripelsen på NRK.no.