Sakset/Fra hofta

Den moralske selvgodheten som dagens unge aktivister pynter seg med gjør av og til merkelige utslag. Den store kleskjeden Boohoo har annonsert at de slutter å selge klær laget av ull. Dette gjør de visstnok fordi dyrevernorganisasjonen PETA har fortalt Boohoo at saueklipping er slemt og vondt for sauen. PETA har også startet en kampanje til mot en annen kleskjede: Forever21. De skriver på nettsiden sin at ingen genser eller lue er verdt blodet, skrekken eller skrikene av sauen:

No jumper or hat is worth the blood, fear, and cries of sheep – and no animals were born to be exploited and killed for their hair or skin.

When shopping online or in stores, always check products’ material composition carefully to avoid adding any item containing wool to your shopping basket – there are many animal- and Earth-friendly vegan options on the market.

It’s more important than ever to keep pressure on other brands, so please urge Forever 21 to join boohoo group in ditching wool today

En dyrevernsorganisasjon som ikke vet hvor viktig saueklippingen er for å hindre overoppheting og plagsom infestasjon av insekter, er et tegn på at aktivismehysteriet er fullstendig ute av kontroll. National Sheep Association slo tilbake:  En talsperson sa: ‘Wool is not a cruelly sourced product. In the vast majority of cases sheep are handled with care when being shorn, and are shorn for health and comfort reasons. ‘The sheep industry does not condone any behaviour that falls below the highest welfare standard for the sheep.’ Nicholas Coleridge, chairman of the Prince of Wales’ Campaign for Wool, added that PETA’s position opposing the use of wool was ‘absurd’ and ‘out of date’.

Daily Mail legger til at ull er en naturlig, bærekraftig kilde til garn og klær, i motsetning til plastikk og polyester som brukes til de billige klærne som kvernes ut av Boohoo.

Den yngre generasjonen i Europa burde bekymre seg mer for sin egen kulturelle overlevelse istedet for å overfokusere på ikke-problemer.

Daily Mail

Kjøp Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!