Kommentar

Søsterens avskjed til broren Lorenz Matras, hvis liv ble avsluttet da han møtte bl.a tre tyrkere i Borgergade i København nyttårsnatt. Foto: Steen Raaschou

Det skjer på flere nivåer og i flere land, men våre sanser opplever at det finnes fellestrekk: I den ekstreme enden finner vi nedslaktningen av Maren Ueland og Louisa Vesterager Jespersen. Mediene og politikerne klarte å avlede oppmerksomheten ved å snakke om videoen, som om det å spre den var å hjelpe jihadistene.

Men ikke før var sinnet falt til ro før en ny hendelse skjedde på en Kiwi-butikk midt i Oslo. En migrant hadde reist fra Sverige til Oslo for å drepe de vantro.

Slik unngår mediene å beskrive situasjonen: At vi er de vantro i vårt eget land er en erkjennelse de ikke vil at folk skal få. Men det er hva vi er ut fra deres bok.

Alt som er ubehagelig blir retusjert bort så godt det lar seg gjøre. Blodet blir bokstavelig talt spylt bort.

Men så flerres fasaden, igjen og igjen. Vi kjenner det som støt gjennom kroppen: En kvinne er funnet knivdrept på Bjørndal, det går noen timer, så får vi vite at det er naboen. To gutter ble nesten drapsmenn i Motzfeldtsgate på Grønland i Oslo tirsdag. De viste seg å være somaliske brødre. Mediene kaller dem norske.

Den samme volden fra de samme menneskene skjer over hele Europa:

En 34 år gammel asylsøker fra Tyrkia ble torsdag arrestert av østerriksk politi etter å ha drept en leder ved sosialetaten i Dornbirn i delstaten Vorarlberg med gjentatte knivstikk inne på hans kontor.

Torsdag morgen meddelte politiet i København at de hadde pågrepet fem personer, hvorav en ble løslatt, for drapet på 19-årige Lorenz Matras nyttårsnatt. Sammen med tre kamerater hadde han reist inn til byen for å se på nyttårsfeiringen. Ved 04-tiden traff de på en gruppe og det falt noen ord som ikke ble tatt nådig opp. Kniven var ute og alle fire ble knivskadd. Lorenz døde.

Det ble lagt ned blomster på stedet der Lorenz ble drept. Bare ved å gå forbi kunne man merke at «her har det skjedd noe forferdelig». Politiet gikk omsider ut med en etterlysning: En Audi stasjonsvogn med skilt som begynte med BD var fanget på kamera da den raste fra stedet på samme tidspunkt som knivstikkingen. Folk har begynt å huske. De legger sammen to og to.

Tirsdag i Assens på Fyn, kl. 1640 drapsforsøk på åpen gate: Blodbad midt på torvet: Arabiske brødre sigtet for uhyggeligt drabsforsøg

Drabsforsøget fandt sted foran Café Banken i Østergade i Assens omkring klokken 16.40. Politiet har endnu ikke afhørt alle vidner, mens også ofret, der overlevede det brutale angreb, mangler at blive afhørt.

To af de sigtede er brødre, der kun taler arabisk, på 21 og 18 år. Den ene bror nægter sig skyldig, mens den anden erkender, at have slået offeret to gange med en stok. Den sidste sigtede mand, en 22-årig, stod tiltalt for at have stukket offeret flere gange med en kniv på kroppen og i hovedet. Han nægter sig skyldig, og han ville ikke udtale sig under grundlovsforhøret.

Samtidig vokser de kriminelles makt. Publikum legger merke til at de ikke lenger er trygge, når heller ikke politiet tør å utfordre de kriminelle. De trekker seg tilbake. Dette skjedde i Skive i Jylland tirsdag.

Det der skulle have været en helt simpel opgave for politiet endte i kaos – og med at politipatruljen måtte trække sig – da de standsede en 27-årig mand i en Porsche Cayenne. (…)

«Men inden patruljen nåede at udføre deres arbejde, havde føreren ringet efter sine venner,» siger politiassistent Niels Bach fra lokalpolitiet i Skive til avisen.

Kort efter var politipatruljen pludselig omringet af fire mænd, der var kommet kørende i to biler til Thorupsgade.

«De udviste en så aggressiv og konfronterende adfærd, at patruljen måtte trække sig uden at gøre arbejdet færdig. Der er selvfølgelig ingen, der skal sætte dagsordenen for politiets arbejde, så vi arbejder videre med sagen,» politiassistent Niels Bach fra lokalpolitiet i Skive til Skive Folkeblad.

Det var en lignende episode i Sverige samme uke. Der er den ikke like enestående, men i Danmark spisser folk ører.

Focus forteller at bandene som er klanbasert nå oppsøker politifolk på fritiden for å skremme dem. En politimann satt i t-banen sammen med kjæresten da en mann kommer inn og setter seg rett ovenfor dem og nistirrer på ham. Han følger etter dem ut av vognen, dytter borti politimannen og sier: -Vi vet hvor du bor.

Det er alt som skal til for å ødelegge et menneskets trygghet. Særlig de pårørende blir satt ut.

Fengselsansatte i Danmark er blitt oppsøkt på fritiden og blitt intimidert på samme måte.

Hvis politikerne hadde vært oppgaven voksen ville de sporenstreks vedtatt drakoniske straffer for å oppsøke statstjenestemenn på fritiden.

Det burde ikke være vanskelig å forstå at dette er et angrep på rettsstaten.

Men politikerne vil ikke se bredden og dybden i problemene. De forskanser seg heller bak tykke murer og sikkerhetsopplegg.

Som det blir sagt: De samme menneskene som vedtar åpne grenser omgir seg selv med sikkerhetsforanstaltninger som vanlige mennesker bare kan drømme om.

Jo lenger tiden går uten at politikerne reagerer, jo mer uoversiktlig og uforutsigbar blir fremtiden.

Det er ved å vokse frem en erkjennelse på tross av mediene, ekspertene og politikerne. Den danske journalisten Mikkel Andersen formulerer det slik:

Eksperimentet, der slog fejl

“Den asylbaserede migration, der på mindre end fire årtier har ført til, at der lever omtrent en halv million borgere med ikke-vestlig oprindelse i Danmark, er et demografisk eksperiment uden fortilfælde i landets historie. Eksperimentet har affødt en lang række problemer i forhold til kriminalitet, økonomi, uddannelse, sammenhængskraft og boligpolitik samt et utal af værdikampe, hvoraf en stor del i varierende grad handler om islams rolle i samfundet, samt i hvor høj grad et mellemøstligt/nordafrikansk værdisæt er kompatibelt med et majoritetsdansk.

Problemerne er vokset i omfang i takt med den gradvise asylindvandring og vil efter alt at dømme – trods talrige forsikringer om det modsatte – blive ved med at vokse, medmindre den nuværende asylpolitik ændres grundlæggende.”

 

Vi kan konstatere at noen med makt ga seg til å eksperimentere med samfunnet. De følte de hadde rett til å gamble med befolkningens fremtid, uten å spørre dem.

Nå kan alle se at eksperimentet er feilslått. Spørsmålet er nå hvor store konsekvensene skal bli. Jo lenger tid det går før eliten tar rev i seilene, jo større blir katastrofen.