Oslo Børs. Foto: Erik.Storm / StockLink iMarkedet / Wikimedia Commons (utsnitt).

Styret i Oslo Børs anbefaler at aksjonærene slår til på et bud fra amerikanske Nasdaq som vil kjøpe samtlige aksjer for 152 kroner per aksje.

Budet fra Nasdaq ligger syv kroner over et allerede eksisterende bud fra Euronext.

Styret i Oslo Børs VPS Holding ASA og den administrative ledelsen har enstemmig besluttet å anbefale alle aksjonærene i selskapet om å godta tilbudet fra Nasdaq, og ikke gå for tilbudet fra Euronext. Det opplyser Oslo Børs i en pressemelding onsdag morgen.

De to største aksjonærene i Oslo Børs, DNB og KLP, har allerede forhåndsakseptert budet fra Nasdaq. Totalt har aksjonærer som representerer 35,11 prosent av det samlede antall aksjer i Oslo Børs VPS gitt ugjenkallelig forhåndsaksept, heter det i pressemeldingen.

Oslo Børs har invitert til pressekonferanse i sine lokaler klokka 10 onsdag. Der stiller administrerende direktør Lauri Rosendahl fra Nasdaq Nordics sammen med Oslo Børs konsernsjef Bente A. Landsnes og styreleder Catharina Hellerud.

 
 

Kjøp bokpakken med bestselgerne fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.