Nesten 594.000 nordmenn eier nå aksjer på Oslo Børs, og nordmenn strømmer til børsvinneren Kongsberg Gruppen. Dette melder E24.

Forsvars- og teknologikonsernet fikk 6.800 nye aksjonærer i andre kvartal og topper listen over aksjene med flest nye aksjonærer.

«Det er bare en liten andel av aksjonærene som bor i Kongsberg. Den nye bølgen av nye aksjonærer i Kongsberg er nok fordelt på andre steder i landet», sier daglig leder Kristin Skaug i AksjeNorge til E24.

Kongsberg Gruppen er børsvinner så langt i år blant de største selskapene.

Etter aksjeoppgangen på 90 prosent siden nyttår beløper markedsverdien seg til 156 milliarder kroner, noe som gjør konsernet til det femte mest verdifulle på Oslo Børs.

Krigen i Ukraina gir gode tider for Kongsberggruppen

Økt pengebruk på militæret i Nato, krigen i Ukraina og store milliardkontrakter har bidratt til at pengene strømmer inn i Kongsberg Gruppen.

Kongsberg er også den kommunen i Norge med høyest aksjeverdier per aksjonær. I snitt hadde aksjonærene med bosted i Kongsberg investert et beløp på 704.580 kroner. Bak følger Bærum med 523.744 kroner per aksjonær og Stavanger med 434.912 kroner.

Ifølge AksjeNorge er det 43 prosent av aksjeeierne som ikke har spredd eierskapet på flere aksjer, og kun eier én aksje. «Hvis man bare ser på det tallet isolert sett, er det skremmende. Da tenker man at har uforholdsmessig høy risiko på investeringene sine», mener Skaug.

Ifølge Kristin Skaug er det dessuten for første gang flere nye kvinner som har kjøpt aksjer enn menn.

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus her!

Kjøp boken av Alf. R. Jacobsen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.