Oljeprisene faller, og med det minsker utbyttene, også for Equinor og Staten som aksjonær. Her fra selskapets kontorer på Fornebu, utenfor Oslo. Foto: Nerijus Adomaitis / Reuters / NTB Scanpix

Staten taper om lag fire milliarder kroner per kvartal på at Equinors kutter utbyttet til aksjonærene.

Olje- og energiselskapet varslet torsdag at utbyttet for første kvartal ble satt til 9 cent per aksje, en reduksjon på 67 prosent fra forrige kvartal.

Staten eier to tredeler av Equinor og ville fått 6,4 milliarder kroner av det samlede utbyttet på om lag 9,6 milliarder i kvartalet, skriver E24.

Etter reduksjonen i utbyttet sitter staten igjen med 2,1 milliarder kroner, et tap på over 4 milliarder.

– Det er nok ikke det at de mister utbyttet fra Equinor som holder politikerne våkne om natten nå. De har nok tvert imot et ønske om at mindre penger skal gå til utbytte og mer til investeringer, sier sjeføkonom Kjersti Haugland i DNB til E24.

– Det er i denne sammenhengen små tall. Men det sier jo også litt om den situasjonen vi er i nå.

Finansdepartementets oversikt viser at regjeringen i år bruker 200 milliarder mer enn planlagt på grunn av de økonomiske tiltakene etter koronautbruddet.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.