Det er mange som besøker gravlunden på lille julaften for å tenne lys og legge ned krans for sine kjære. En tradisjon også for min familie. Da vi ankom Alfaset gravlund i Groruddalen i kveld like før klokken 21 oppdaget vi at det var stasjonert politi rundt hele området. Blålysene blinket og en stor hundepatrulje var også på plass.

Der hvor vi skulle parkere sto nok en politibil med blålysene på. Nå tenkte vi at det kanskje var best å spørre om hva som foregikk ettersom det ikke virket veldig trygt å gå inn på den mørklagte kirkegården, gravlys og fullmåne til tross. Ved første samtale med politiet ble vi bedt om å vente en liten stund i bilen da de var på jakt etter en ettersøkt mann. Vi kunne gå inn med gravlys når politiet hadde forlatt stedet, sa de.

Alfaset gravlund i Groruddalen i Oslo

Blålysene blinket kontinuerlig og tiden gikk. Jeg gikk bort til politimannen på parkeringsplassen som satt ventende i bilen og presenterte meg før jeg spurte hva vedkommende de jaktet på hadde gjort. «Han har truet to vektere med kniv» ble jeg fortalt. De visste at han hadde stukket av inn på gravlunden og ville gjennomsøke hele området for å finne ham.

Politimannen sa til meg at de trodde nå at de visste hvor han var. Noen øyeblikk senere forlot politibilen stedet. Vi antok at det nå var trygt og gikk inn for å tenne lys. På vei hjem kjørte samme vei som vi hadde kommet – rundt gravlunden. På den andre siden var det fremdeles mange politi og biler.

Å true vektere med kniv må nå være så vanlig kriminalitet i Oslo at politiet ikke engang bryr seg om å rapportere det. Verken på NTB eller på Oslopolitets egen twitterside står det noe som helst i kveld om jakt på mann som har truet vektere med kniv.

 

Hvorfor nevnes ikke en stor politiaksjon hvor de jakter på mann med kniv som har truet flere personer? Er ikke det av større offentlig interesse enn en pipebrann og vann i kjelleren?

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂