En mann som ikke ville stanse for politiet på Askøy, rygget på en politibil fem ganger før han forsøkte å stikke av til fots.

– Politibilen er ikke lenger kjørbar, sier Helge Blindheim, operasjonsleder i Vest politidistrikt til Bergensavisen.

Blindheim forteller til NTB at politiet kom over en uregistrert bil som forsøkte å taue en annen uregistrert bil på Askøy ved 23-tiden torsdag kveld.

– Vi setter på blålyset og mannen stanser ganske raskt. Så rygger han inn i politibilen to ganger før han kjører av gårde igjen.

Han kjørte etter hvert inn på en privat vei der han stanset nok en gang.

– Da rygger han inn i politibilen tre ganger til. Deretter tok han beina fatt og forsøkte å løpe fra stedet. Vi måtte ta fram peppersprayen for å stanse ham, forteller operasjonslederen.

Mannen fremsto svært ruset, ifølge patruljen på stedet.

Mann truet med revolver

Ingen er pågrepet etter at en mann ble truet med revolver ved Brattlien i Bergen natt til fredag. Mannen som truet ville ha penger.

Meldingen om ransforsøket kom inn til politiet klokken 00.38.

– Dette er heldigvis ikke dagligdags i Bergen. Mannen som kontaktet oss fortalte at han ikke hadde penger. Da den mistenkte fikk høre det stakk han av til fots i retning sentrum, forteller operasjonsleder Helge Blindheim i Vest politidistrikt til NTB.

https://twitter.com/politivest/status/1750675924322804073

Politiet bevæpnet seg og rykket ut, men den mistenkte var ikke å se noe sted.

– Vi har hatt en del å drive med i natt, og har kun en vag beskrivelse av mistenkte, så denne saken går over i etterforskningssporet, forteller Blindheim.

Det opplyses ikke om etnisitet på noen av de involverte i hendelsene.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.