Nytt

Saber Akhondzada. Foto: Østerriksk politi / Twitter.

Kriminalsakene fra den tyskspråklige verden der ofrene er innfødte kvinner og gjerningsmennene innvandret fra islambeltet, har lenge preget nyhetsbildet både i Tyskland og Østerrike, og sistnevnte land rystes nok en gang av en fæl sak:

Søndag den 9. desember klokken 23 om kvelden i Steyr i delstaten Oberösterreich ble en 16 år gammel pike funnet knivstukket til døde på rommet sitt. Den grusomme oppdagelsen ble gjort av hennes egen mor.

16-åringen – identifisert som Michelle og yngst av tre døtre – var blitt påført to knivstikk i ryggen. Et av stikkene rammet den ene lungen, og resulterte i dødelige indre blødninger.

Mistenkt for mordet er den 17 år gamle afghanske statsborgeren Saber Akhondzada, som i tre-fire måneder hadde vært kjæreste med 16-åringen. Han hadde tilsynelatende rømt ut av rommet hennes gjennom vinduet etter først å ha barrikadert døren, og er fremdeles på frifot.

Østerriksk politi har gått ut både med navn og bilde (det tas rutinemessig bilder av asylsøkere), og 17-åringen er etterlyst over hele Europa. Det antas at han kan ha flyktet til Wien, hvor han først bodde etter ankomst til Østerrike for tre eller fire år siden.

Akhondzada bodde i et asylmottak og var ifølge innenriksdepartementet berettiget til subsidiær beskyttelse.

«Jeg er sjokkert. Jeg hadde ikke trodd at noe slikt kunne skje her», sier en av naboene.

 

Kronen Zeitung – Heute – OÖ Nachrichten

 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

Les også